• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Fallas municipal 2012

 

"Pensat i Fet"

 

 

Amb motiu del centenari de l'edició del primer exemplar de la revista "*Pensat i *Fet", primera publicació dedicada a les falles de la història, Vicente *Llácer i Alejandro *Santaeulalia presenten un projecte que celebra aquesta efemèrides.

La idea principal és, acompanyats en tot moment per la presència d'aquesta revista mitjançant reproduccions de la mateixa en la cartelleria, anar explicant al visitant la història de les falles del *parot i la *estoreta *velleta, als nostres temps, i fins i tot imaginar un taller del futur, tot açò redactat en valencià, castellà i anglès. Aquesta explicació correrà de forma paral·lela tant en clau d'humor com de forma documental perquè qui realment estiga interessat puga conèixer el naixement de la festa i evolució de la mateixa.

Quant al cos central i la rematada de la falla, es representa un grup de persones ambientades a principis del passat segle plantant una falla al *tombe, és a dir, sense cap tipus de grua ni qualsevol altre mitjà auxiliar, utilitzant únicament entenimentades, pals i el propi esforç.

La rematada de la falla està ocupat per una parella d'aquesta època, que llambrega amb gran interès les pàgines de la revista "*Pensat i *Fet", mentre el foc representat per una flama humanitzada, envolta la torre nua que sustenta la falla, esperant el seu moment i s'uneix a ells en l'entretinguda lectura.

Mentre tot açò succeeix, altres personatges malden per acabar el treball necessari per a culminar la *plantà. Podem veure a una xiqueta apedaçant les robes d'un *ninot dels d'abans, un xic pinta un altre ninot així com un fuster d'avançada edat col·loca els adorns de la rematada. També es poden veure repartits pel sòl elements propis d'una *plantà d'aquella època com poden ser els panells decoratius, sacs de *arpillera, ...

Quant a les escenes, se situaran a certa altura *crenado unes típiques bases decorades, que les alce entre 50 cm. i un metre, pràctica que amb prou faenes se segueix utilitzant en les falles més rellevants, aconseguint d'aquesta manera que les escenes i els seus cartells puguen ser accessibles als visitants que donada la gran afluència de públic en la plaça, tinguen més difícil l'accés a la tanca i hagen de contemplar el monument d'una forma més retirada, com són els xiquets i els més majors.

Dades tècniques

- Altura total del monument: 23 metres.

- Ocupació en planta: 18 x 15 metres aproximadament.

- Nombre de *ninots: 30 repartits en 8 escenes per determinar.

- Equip de col·laboradors:

* Guió: Miguel *Prim i Manuel Andrés

*Zarapico.

* Modelatge i pintura: Miguel *Santaeulalia Núñez

Imprimeix Correu-e