• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Presentació projectes municipals 2018

El color i la fusta ompliran la Plaça de l'Ajuntament en les Falles 2018.

La vesprada del divendres es desvetlaven les que seran les falles municipals per al pròxim any, l'espera arribava a la seua fi en conèixer els projectes de Miguel H i Latorre i Sanz. El Palau de l'Exposició va acollir l'acte de presentació dels projectes municipals 2018. Nombrosos mitjans de comunicació, autoritats, amants de la falla i curiosos es donaven cita a les 19:00h per a conèixer el que serà el treball dels artistes municipals.

Fa uns mesos es triaven d'entre diverses propostes els projectes que es plantaran les pròximes falles de la mà d'un jurat d'experts que tenia la dura tasca de triar les falles de tots els valencians. 

Miguel H que realitzarà la falla infantil és graduat en belles arts, pintor i artista faller. Ha participat en nombroses exposicions tant a nivell individual com a col·lectiu i des del 2005 ha rebut nombrosos premis com a artista faller. En els últims anys ha debutat en la secció especial infantil en la falla Malvarrosa -Ponz Cavite.

En el saló destacava la presència dels artífexs dels dos projectes. Miguel H, autor de la falla municipal infantil desvetlava les claus del projecte al costat de Reyes Pe, dissenyadora de moda, qui es mostrava il·lusionada en poder aportar el seu granit d'arena en aquesta proposta. Després d'explicar en què consistirà la seua obra, Miguel donava a conèixer als allí presenta a "El xicotet príncep". Un falla que tracta de ser un homenatge al 75 aniversari de "El Petit Príncep" l'obra de Antoine de Saint-Exupéry.

0526 Presentacio Falles municipals 2018 2

El projecte serà un compendi dels records i experiències que Miguel va viure durant la seua infància. Tractant d'arribar als més xicotets a través d'un llenguatge natural o animal més proper per a ells. Un homenatge de l'Ajuntament de València a una de les obres més internacionals del món, dirigida tant a xiquets com a adults ja que està considerada infantil pel seu caràcter formal però aborda temes profunds com la solitud, l'amor, l'amistat, la pèrdua i el sentit de la vida.

L'estructura de la falla serà un planetari de fusta interactiu que cerca recrear l'ambient de la novel·la afegint el valor que l'espectador podrà interactuar jugant amb la posició dels diversos planetes que visita el principito. A més, escenes com la del planeta bevedor, el del rei, el vanidos, el de l'home de negocis, el del faroler o el de l'astròleg compondran les bases de la mateixa.

El material principal serà la fusta i, recreant l'estil tradicional de les falles, els personatges estaran vestits per Reyes Pe.

Per la seua banda, José Latorre i Gabriel Sanz van ser els encarregats d'exposar els secrets de "Equilibri universal", la falla municipal 2018. Tots dos artista van decidir unir les seues carreres en 1987, plantant en nombroses comissions i en la secció especial, on s'han alçat amb diversos Ninots Indultats.

0526 Presentacio Falles municipals 2018 1

Aquests artistes formaran tàndem amb Okuda San Miguel, conegut dissenyador, per a crear una proposta innovadora i plena de color. Okuda és llicenciat en Belles arts i prestigiós artista urbana de caràcter internacional.

Abans de donar a conèixer l'esbós, els autors van poder donar algunes pinzellades del que seria el projecte. Destacant que Okuda animarà als valencians perquè li ajuden a pintar la falla que superarà els 20 metres d'alt.

Els artistes consideren que l'estil de Okuda encaixa a la perfecció amb el que ells cerquen ja que es complementa amb les seues expectatives per a interactuar amb la falla. El dissenyador pintarà parts de la falla i es reservarà algunes per a fer-ho en directe des de la plaça els dies de la plantà. A més, hi haurà superfícies en la part inferior perquè el públic puga acostar-se a pintar també al costat de l'artista creant una activitat paral·lela i participativa en els dies previs a falles.

A causa de les seues característica artístiques, la falla utilitzarà com a element principal la fusta tant en la seua estructura com en el volum artístic exterior. Llistons, varetes i taulers es veuran en l'obra ja que les figures a força de polígons casen bé amb aquests materials, la qual cosa influirà que la cremà siga el més neta possible.

La base de la falla constarà de dos grans graons coloristes que realçaran la perspectiva, aquesta part serà la reservada per a la decoració per part dels valencians en la plantà.

Amb la presentació es va donar el tret d'eixida a les Falles 2018. Ara solament queda esperar per a veure el resultat final en la Plaça de l'Ajuntament.

  • ARF 2816
  • ARF 2835
  • ARF 2845
  • ARF 2855
  • ARF 2876
  • ARF 2894
  • ARF 2901
  • ARF 2913
  • ARF 2930
  • ARF 2942
  • ARF 2961
  • ARF 2962
  • ARF 2987
  • ARF 2994
  • ARF 3003

Fotos: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte