• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

LEMA: FALLAS EN EL MUNDO

ARTISTA: MANOLO GARCÍA

El nostre objectiu central és posar en valor i reivindicar el caràcter creatiu i artístic del poble valencià a través de la seua expressió més genuïna i popular: LAS FALLAS.

Aquest caràcter creatiu, artista i imaginatiu en totes les àrees, ens ha fet als valencians, cèlebres en el món sencer. D'ací el nostre lema, “FALLAS EN EL MUNDO” que resumeix la nostra imatge artística més cèlebre a nivell mundial.

Per a açò hem pres com a eix central una figura que representa a un artesà i simbolitza a tots els artistes valencians que destaquen com a artesans en àrees com la ceràmica, la indumentària, el calçat, l'orfebreria, el moble, etc. 

Hem interpretat aquesta figura a partir del disseny original realitzat pel prestigiós dissenyador gràfic i reconegut cartellista, Rafael Contreras Juesas.

Entorn d'aquesta figura central es distribueixen cinc peces de grans dimensions que reprodueixen aproximadament les rematades centrals de les falles més recordades de les plantades en la Plaça de l'Ajuntament.

-LA TORRE EIFFEL - Falla Ajuntament 1966 ( Reproducció a 15 metres d'altura).

-L'ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT - Falla Ajuntament 1973 ( Reproducció 6 metres d'altura).

-EL DAVID DE MIGUEL ÁNGEL - Falla Ajuntament 1991 (Reproducció a 5,50 metres d'altura).

-EL MOISÉS -Falla Ajuntament 2014 (Reproducció a 5,50 metres d'altura).

-EL CONCORDE - Falla Ajuntament 1981 (Reproducció de 7,5 metres de longitud)

-ESCUT DE VALÈNCIA (3 metres d'altura)

Es tracta de monuments i obres d'art que formen part del patrimoni cultural i artístic del món sumats a la imatge del Concorde, com a nexe d'unió i vincle entre cultures a través dels viatges.

D'altra banda, també són icones que fan referència a diferents països i continents.

Finalment circumdant el conjunt monumental, amb un diàmetre de 15 metres, figuren reproduccions fotogràfiques de les 50 últimes falles que s'han plantat en la Plaça de l'Ajuntament des de l'any 1966.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Legir mes

Acepto
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h