• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

LEMA: DE BARRI EN BARRI

ARTISTAS: CEBALLOS Y SANABRIA

TEMA: Los Barrios de Nuestra Ciudad de Valencia

El Policia de Barri, és una de les figures més representatives de la vida diària de la ciutat, per açò, la iaia Carme, de Ciutat Vella s'acosta per a fer-se un “selfie” amb el seu mòbil, al que s'ha unit la Cotorra del mercat. Després d'ells trobem diversos monuments que es dispersen per tota la ciutat. En el centre, i de major grandària, la monumental Creu coberta que marcava en antic els límits de la València per la parteix sud. Al costat d'ella, dues escultures de l'artista valencià Miquel navarrés, La Pantera Rosa i el parotet.

Sobre el casilici de la Creu Coberta, apareixen diverses figures que recorden alguns barris, Russafa representada per un musulmà portant un test, en al·lusió als famosos jardins d'època àrab, i un ganxo, la Trinitat, una monja que sosté un quadre del Museu Sant Pio V, un llicenciat amb dues diplomes universitaris, la Carrasca i Ciutat Universitària i el Pla del Remei una xiqueta amb bata rosa i una cup cake. En la part alta corona la falla la font del negret i dos xiquets jugant al futbol, un del València CF , el camp del qual està a Mestalla i un altre del llevant *UD que ho té en el barri de Orriols.

En la base trobem l'estàtua de la Dama Ibera del barri de Sant Pau, on se senta el Baró de Patraix. Als seus peus el barri de Nou Moles, representat per un xiquet vestit de pres amb un portàtil administratiu, en al·lusió a l'antiga Presó Modele. A l'altre costat un grup de xiquets vestits de valencians amb ferramenta de llaurar al·ludint als barris de l'antiga horta valenciana, Benicalap, Benimaclet, la Punta, Albors, Vera o Torrefiel ...

En la part posterior, tots els personatges es desenvolupen al voltant del monumental Gulliver de l'antic llit del riu, en el barri de Monteolivete, disseny de l'il·lustrador Sento Llober i que enguany compleix 25 anys. En la rematada, sobre el casilici, una soprano amb vestit de trencadis representa el barri de la Ciutat de l'Arts i les Ciències, una àrab, representa la barriada de Marxalenes, que acompanya un infermer de la Nova Fe del barri de Malilla. En la base, un fanal de la Gran Via dóna llum a un grup de Santos que donen nom a alguns barris com San Isidro, Sant Marcelino i la Font de Sant Luis. En el Gulliver, trobem retocant-ho a una jove artista Fallera del barri Ciutat fallera, un xiquet amb mico de faena que es tira pels tobogans, Vara de Quart i un escolà que juga a la consola, la Seu.

A continuació sota la torre del Rellotge del port, un mariner amb barca representa el Marítim, amb peixos que li acompanyen amb cartells amb els diferents barris: Cabanyal, Grau, Canyar, Natzaret, Malvarrosa i Beteró.

Altres escenes de petit format, completaran la nomenclatura tradicional dels barris de València, a manera d'acudit visual al·ludint a barris com La Roqueta o La Llum, per exemple.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Legir mes

Acepto
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h