• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Aumenta la dotació dels premis per a les falles innovadores i experimentals

Aumenta la dotació dels premis per a les falles innovadores i experimentals

El concurs es dividirà, per primera vegada, en dos categories: falles grans i infantils. Hi ha més de 6.000 € en premis.

 


El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha explicat que enguany es potenciarà la innovació a les Falles amb diverses mesures: “la quantitat dels premis, la seua dotació econòmica i el perfil del jurat que avaluarà les falles són les claus d’esta voluntat de l’equip de govern per fer costat a les falles innovadores i experimentals. La innovació és la millor aliada de la tradició, perquè l’adapta al temps i en garantix la pervivència”, ha dit.

La XVIII edició del Concurs de Falles Innovadores i Experimentals es dividirà per primera vegada en dos categories: es reconeixeran les falles grans, com fins ara, i també les falles infantils, que optaran a ser guardonades. 

Entre les novetats també destaca l’increment sensible dels premis. De fet, seran els més dotats dels últims anys, amb una quantitat total de 6.400 euros, cosa que suposa un augment superior al 166 % respecte a l’any passat. “L’equip de govern anterior va reduir un 70 per cent els premis destinats a les falles innovadores i experimentals en els darrers 10 anys; nosaltres revertim eixa tendència en un any clau per a les Falles per la seua candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per això, igual que apostem per altres elements de la festa com la pirotècnia o les bandes de música, també ho fem pel seu element central, la falla, amb un reconeixement major per a les que volen ser protagonistes de l’evolució de les falles cap al seu futur”, ha explicat Fuset, que esta nit en donarà detalls durant l’assemblea de presidents de comissions falleres.

Les falles grans es repartiran un primer premi de 2.000 euros i estendard, un segon premi de 1.400 euros més estendard i un tercer guardó de 900 euros i estendard. En els últims tres anys el primer, el segon i el tercer premi repartien 1.250, 750 i 400 euros, respectivament.

D’altra banda, les falles infantils optaran a un primer premi de 1.000 euros i estendard, un segon de 700 euros més estendard i un tercer amb 400 euros de dotació i estendard.


Per acabar, entre les novetats d’enguany també hi ha la composició del jurat, el perfil del qual anirà en la mateixa línia de potenciació de les falles innovadores i experimentals. Estarà conformat per especialistes en disseny, arts plàstiques i falles. .

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h