• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum de l'Assemblea del mes d'abril

El dimarts 26 de febrer a les 22 hores es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de Presidents de Falla a la Sala Rodrigo del Palau de la Música d’acord amb l’orde del dia establit en la convocatòria.

1.Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta és aprovada per unanimitat.

2.Informe Presidència

La presidència dóna la benvinguda als nous assistents en l’assemblea. Fa un balanç de tot l’exercici i l’inicia amb dos paraules: gràcies i disculpes. Gràcies a tots els presidents per assumir eixa responsabilitat i pel seu treball. Disculpes per tot el que no haja eixit bé al llarg de l’any.

Comença a fer un recorregut per tot el més destacat que s’ha realitzat al llarg de l’any. El conveni amb el Col·legi d’Economistes per a assessorar les comissions falleres. La mediació ha sigut una nova tasca que ha donat els seus fruits. La Junta Central Fallera s’ha posat més al servici dels fallers amb les jornades de fiscalitat i l’assessorament. S’ha recuperat el certamen literari i afig que cal plantejar una possible reforma del sistema dels jurats.  S’ha potenciat les relacions amb les juntes locals. S’ha acostat l’Ajuntament als fallers amb la possibilitat d’accedir les comissions falleres al balcó de l’Ajuntament per a vore la “mascletà”. Entre les innovacions enumera: el trasllat de l’Exposició del Ninot a la Ciutat de les Arts i de les Ciències, la tria consensuada amb els agents fallers de l’espectacle de la Crida, la recepció i “plantà” de la falla municipal i la recuperació de la “Nit de l’Alba” a partir de la proposta realitzada per la comissió fallera de Na Jordana, Entre les activitats ha estat important la realització de reunions amb la joventut en els casals fallers i la intensificació de l’àrea de comunicació amb la potenciació de la presència de Junta Central Fallera en les xarxes socials i la renovació del portal web. Les negociacions amb RTVE han fet possible una major presència de la festa fallera amb: reportatges, notícies i la retransmissió de la “mascletà” fallera del 19 de març o l’acte de la Crida. S’ha creat una nova imatge corporativa amb el disseny d’Ibán Ramón. En l’apartat de la promoció exterior va ser important el contacte amb la festa de Lancaster (Regne Unit) i amb el Burning Man (EUA) a més de la posada en marxa del programa “Ambaixadors”. Acaba el balanç agraint tot el treball voluntari i intens de les persones  que estan en Junta Central Fallera, de les falleres majors i les seues corts i el dels presidents de falla.

En l’apartat de l’actualitat fallera esmenta que el 28 d’abril es tanca el termini per a portar els censos a Junta Central Fallera. El 29 d’abril serà en l’hemicicle l’homenatge i reconeixement als artistes fallers on assistiran els presidents i les falleres de les comissions implicades amb els seus artistes. La preselecció de candidates per a la Cort d’Honor de la Fallera Major es realitzarà en el marc de la Fira de juliol els caps de setmana de l’1,2 i 3 de juliol, 8,9 i 10 de juliol 15,16 i 17 de juliol i 23,24 i 25 de juliol. Les candidatures a la preselecció es poden presentar en Junta Central Fallera fins el 30 de maig. El 6 de juny es farà el sorteig dels dies en els quals cada sector realitzarà la seua preselecció. S’estan preparant unes jornades de formació per a nous directius. La justificació de les subvencions es pot realitzar fins al 30 d’abril. En cas de deficiències es podran subsanar fins al 30 de maig. La subvenció del monument faller es pagarà a partir de l’altra setmana.

3. Lectura de la memòria literària i aprovació, si procedix

L’acta és aprovada per unanimitat.

4. Dissolució reglamentària de Junta Central Fallera

S’aprova la dissolució de la Junta Central Fallera i s’anuncia la seua constitució el mes de maig.

5. Precs i preguntes

Diverses comissions feren determinades preguntes.

Seguidament es  va tancar la sessió a les 23.45 hores de la nit.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • 20160426JOSEP1094
  • 20160426JOSEP1095
  • 20160426JOSEP1096
  • 20160426JOSEP1097
  • 20160426JOSEP1098

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte