• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Maig

Resum del ple de Junta Central Fallera del 23 de maig

1. El ple de Junta Central Fallera aprova l'acta del ple del mes d'abril. 

 
2. Constitució de Junta Central Fallera
 
Ramón Estellés, Secretari General, procedeix a la lectura dels delegats de sector i membres de lliure designació. Després d'esta lectura, Pere Fuset, President de Junta Central Fallera procedeix a la lectura de l'organigrama de Junta Central Fallera.

 
3. Informe de presidència
 
En primer lloc, Pere Fuset felicita a les delegacions de Juntes Locals i de Cultura per l'organització de la Mostra de Teatre Faller celebrada a Sagunt del 19 al 21 de maig.
 
També informa al ple que durant l'última setmana de maig es començarà a pagar la subvenció i que ja està pendent de publicació les bases de el Programa Germanor.
 
S'està estudiant avançar la publicació de les bases de les subvencions, per la qual cosa seria necessari avançar el termini de lliurament de contractes entre els artistes i les comissions, qüestió que el President de Junta Central Fallera comparteix amb el ple.
 
Sobre les ajudes concedides per la concejalia de Cultura Festiva, Pere Fuset informa al ple de la col·laboració que ofereix des de l'Ajuntament de València a les comissions afectades pels canvis de nom dels carrers per la llei de memòria històrica; i comunica també al ple que s'està treballant en la noves bases de les subvencions d'aniversari de creació de comissió.
 
El divendres 26 en el Palau de l'Exposició es presenten els projectes de les Falles Municipals 2018.
 
Inma Guerrero, Vicepresidenta de Cultura, informa al ple que les agendes de JCF estan ja en marxa, i aprofita la seua intervenció per a felicitar als equips de Cultura i Juntes Locals que han col·laborat en la Mostra de Teatre Faller

 
4. Aprovació, si ca, de les normes d'elecció de les Falleres Majors de València.
 
La Directiva presentava unes normes similars a les aprovades en 2017, Ramón Estellés informa al ple que els delegats de sector han presentat moments abans del ple una segona proposta, que no ha sigut possible estudiar a temps. Com els canvis afecten a la segona part del procés, es proposa al ple aprovar les bases vigents i treballar en esta proposta en el següent ple.


5. Informe de delegacions
 
Infantils
 
El pròxim 10 de juny tindrà lloc el Concurs de Dibuix en els Jardins de l'Antic Hospital, les bases del qual s'enviaran a partir del 29 de maig.


Festejos
 
El 4 de juliol se celebrarà marató de futbolí, i el termini d'inscripció romandrà obert fins al 20 de maig; mentre que la marató de dòmino se celebrarà l'11 de juliol. Els equips interessats a participar poden inscriure's fins a l'1 de juny. També s'informa al ple que comencen els campionats de truc i parchís, en la seua fase per sectors, que finalitzarà el 20 de juny i el dia 22 se celebrarà el sorteig de la fase final.


Cultura
 
La inauguració de la mostra del concurs de Fotografia de Falles serà el dia 10 de juny en Nuevo Centro, mentre que el lliurament de premis serà el dia 15. La delegació de Cultura també informa que el pròxim dia 1 de juny es reunirà amb les comissions per a consensuar les bases del concurs de Teatre Faller


6. Precs i preguntes
 
Es pregunta a la directiva si les comissions podran accedir a subvencions per a insonoritzar els casals.
 
L'Agrupació del Carme agraeix al ple l'ajornament per a estudiar la proposta sobre l'elecció de Falleres Majors de València que plantegen els delegats del sector.
 
En els següents torns de paraula, es pregunta a la directiva pel carnet de faller que se sol·licita des d'algunes comissions, i sobre el pagament de el Programa Germanor. D'este últim la presidència informa al ple que estan pendents de compliment dues falles, que estan retardant el pagament del total.
 
També es comparteix amb el ple la problemàtica ocasionades en els grups de ball de les comissions en exigir en la Dansà que les parelles anaren mixtes.



Fotografies: Armando Romero

  • ARF 2132
  • ARF 2136
  • ARF 2143
  • ARF 2145
  • ARF 2154
  • ARF 2163
  • ARF 2177


Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte