• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Normes del campionat de pilota Valenciana

Normes del XXII campionat de pilota Valenciana i XXI campionat de pilota Valenciana infantil

 

INSCRIPCIONS

S'obri el termini d'inscripció per al XXII Campionat de Pilota Valenciana i el XXI Campionat de Pilota Valenciana Infantil.

El termini d'inscripció i pagament finalitzarà el 9 de juny

El pagament de la inscripció es realitzarà en la Federació de Pilota Valenciana, carrer del Marqués de Sant Joan, 32 baix B 46015 València. L'horari de la federació és:

De dilluns a dijous de 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores.

Divendres de 8 a 15 hores.

El campionat es disputarà des del 18 de juny fins al 28 de gener.

 

NORMES DE JOC


‐ El marxador posarà les pilotes per a jugar la partida.

‐ La treta de la pilota en Divisió d'Honor i Primera Divisió serà com en la modalitat d’escala i corda; en les altres divisions, serà a bot i palma; sempre serà net, no valdran rastells, voreres, balconades,parets, etc.

‐ En la treta de Divisió d'Honor, es podrà tindre una mitjana en cada joc, i en Primera Divisió es podrà tindre una mitjana en cada 15.

‐ També hi haurà mitjana en cada 15 només en Tercera Divisió.

‐ La distància de la treta serà de15 metres en Tercera Divisió i 20 metres en Segona Divisió, i sempre des del centre del camp,senyalitzat, abans de començar la partida, amb guix, esparadrap o un altre senyal que autoritze el marxador; excepte en Divisió d'Honor i Primera Divisió, que la treta serà com en la modalitat d’escala i corda.


‐ Tota pilota que bote en la ratlla o fora del senyal posat per a traure la pilota i el dau serà donada com a roïna.

‐ Tota pilota que bote entre la corda i el 6 només serà parada si la deté qualsevol obstacle. En la resta de l'escala, serà parada quan qualsevol obstacle pare i impedisca que caiga al camp la pilota, i es jugarà des d'on estiga parada.

‐ Tota pilota que isca pels costats de la galeria serà roïna per a l'equip que l'haja tirada.

‐ Si un equip tira la pilota a la galeria de davant i no cau la pilota, serà bona; si la pilota toca en la galeria i cau al camp, es continuarà el joc.

‐ Tota pilota que toque dins de la llotgeta serà tant directe de qui la tira, encara que torne la pilota al camp

‐ Les partides seran a 50 punts.

‐ El guanyador de cada partida obtindrà 3 punts en la classificació, sempre que l'equip que jugue al contraatac no arribe a 25; si fóra així, només tindria 2 punts, i el que arribe a 25 tindrà 1 punt. L'equip que no arribe a 25 punts obtindrà 0 punts.


ACTES

‐ Les actes seran emplenades i lliurades en la Delegació d'Esports pels marxadors.

‐ En finalitzar cada partida, el marxador lliurarà una còpia a cadascun dels equips, i es quedarà el marxador l'acta original, que ell mateix lliurarà en la Junta Central Fallera.


MEMBRES DE L'EQUIP

‐ Es podrà jugar les partides amb un mínim de dos jugadors, inscrits en el mateix equip; no es podrà mai amb altres jugadors d'un altre  equip, encara que siguen de la mateixa Falla.

‐ Perquè un jugador puga jugar el Trofeu Fallera Major de València haurà d'haver jugat el 75% de partides del campionat.

‐ Només es podran inscriure jugadors a un equip en la primera volta del campionat, indicant-ho prèviament en la Delegació d'Esports amb 72 hores d'antelació.


VESTIMENTA

Tots els jugadors hauran de vestir obligatòriament i de forma correcta amb l'equipatge facilitat per la Junta Central Fallera.

‐ L'equipatge de Segona i Tercera Divisió i Infantils consta de:
Pantalons llargs de color blanc.
Samarreta blanca.
Faixa roja o blava.

‐ L'equipatge de Divisió d'Honor i Primera consta de:

Pantalons llargs de color blanc.
Samarreta roja per a l'equip local.
Samarreta blava per a l'equip visitant.

‐ El jugador que no porte l'equipatge de la JCF no jugarà la partida.

‐ Es podran posar, en cas de tindre fred, una samarreta de màniga llarga blanca baix la de la Junta Central Fallera; mai damunt.


HORARIS

‐ La primera partida començarà a les 09:30 h, la segona a les 10:15 h, la tercera a les 11:00 h.

‐ Tots els equips hauran d'acudir obligatòriament com a mínim 15 minuts abans de la seua partida.

‐ Es donaran 15 minuts de cortesia en cas que algun equip es retarde.El marxador serà l'únic encarregat de controlar este temps; passats eixos 15 minuts, es donarà la partida com guanyada a l'equip present dins del temps reglamentat.


DESENVOLUPAMENT DEL CAMPIONAT

‐ Solament es podrà ajornar una partida en el cas que un equip tinga la Presentació el mateix dia.

‐ Les partides ajornades es jugaran quan la Delegació d'Esports estime oportú, després d’avisar els equips implicats.

‐ L'equip que no es presente en una partida sense avisar l'equip contrari i la Delegació d'Esports serà amonestat i sancionat amb 3 punts, i, si ho fera en una segona ocasió, serà expulsat del campionat i perdria la fiança. Es podrà avisar de dilluns a dijous en horari de 18 a 20 hores, cridant a la Junta Central Fallera al telèfon 963 521 730,o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

‐ L'ordre de les partides serà especificat en el calendari.

‐ Si un equip es retira o és expulsat durant la primera volta de la seua lliga, totes les partides en les quals haja participat seran anul·lades. Si esta situació ocorreguera durant les partides de la segona volta, es comptabilitzaran les partides de la primera volta però no les de la segona volta.

‐ Els resultats, classificacions, calendaris, etc. seran publicats en la web de la Junta Central Fallera (www.fallas.com).

‐ Qualsevol observació, queixa, reclamació, etc. haurà de dirigir-se per escrit a esta Delegació, amb el segell de la Comissió i la signatura del President o Delegat de l'equip. Les al·legacions es presentaran amb un màxim de 7 dies naturals des que succeïsca l'incident; després d'este termini, quedaran desestimades.

‐ La lliga de Divisió d'Honor i Primera Divisió es regirà pel reglament d’escala i corda de la Federació de Pilota Valenciana, exceptuant alguns detalls, com el tempteig, ja que en comptes de finalitzar a 60 punts es finalitzarà a 50.

‐ El trofeu Fallera Major de València el jugaran els 4 millors equips de cada divisió, i es jugarà amb pilota de badana i en la modalitat “Fallera”; excepte la final, que es jugarà amb pilota de vaqueta, sempre que els equips finalistes siguen de Divisió d'Honor o Primera Divisió.

‐ Els infantils jugaran en la modalitat de “raspall”

‐ S'entendrà com a jugador infantil tot faller que estiga censat en la Junta Central Fallera com a infantil.

‐ Si, durant el desenvolupament de la competició, es produïren fets greus com agressions, insults, menyspreus, etc., entre jugadors, als àrbitres o als membres de Junta Central Fallera: la Delegació d'Esports, previ informe dels fets esdevinguts, ho posarà en coneixement de la Delegació d'Incidències i Demarcacions, per si els fets constituïxen motiu de sanció fallera. Si fóra així, s'obriria expedient disciplinari als implicats en els fets.


ASCENSOS I DESCENSOS

‐ Ascendiran de categoria els tres primers classificats.

‐ Descendiran de categoria els tres últims classificats.

‐ El campió del Trofeu Fallera Major passarà a l'any següent a la categoria de Divisió d'Honor.

‐ En el cas de donar-se de BAIXA algun equip, pel que fa a l'exercici anterior, correrà la posició amb el primer equip de la divisió immediatament inferior, i així successivament; tenint en compte que un equip no podrà ascendir dues categories (excepte en el cas del punt anterior), llevat que el nombre d'equips que s'hagen donat de BAIXA obligue a açò.


APUNTAR-SE AL CAMPIONAT IMPLICA L'ACCEPTACIÓ DE LES PRESENTS NORMES.

LA DELEGACIÓ D'ESPORTS DE LA JUNTA CENTRAL FALLERA ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR QUALSEVOL PUNT DE LES PRESENTS NORMES PER A LA CORRECTA ORGANITZACIÓ I EL BON FUNCIONAMENT DEL PRESENT CAMPIONAT, AIXÍ COM EL DE VARIAR EL CALENDARI, L'HORARI O ELS LLOCS DE JOC SI FÓRA NECESSARI, SEMPRE AVISANT A TOTS ELS AFECTATS.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte