• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Resum del ple d'octubre

Consulta el resum del ple d'octubre

 El Ple va estar presidit pel president Pere Fuset i Tortosa, acompanyat pel Secretari General Ramon Estellés i Feliu i la resta de la Junta Directiva, a excepció del vicepresident 4t de les àrees de Festejos i Infantils, Josep García Bosch, qui va disculpar la seua absència.

1. Aprobació, si procedix, de l'acta anterior

L’acta és aprovada per unanimitat, després d’afegir-se, com s’havia demanat, la lectura de les comissions falleres a les quals pertanyen els vocals de lliure designació de Junta Central Fallera.

2. Informe presidència

Es comunica la renúncia del delegat de Comunicació Alejandro García Martínez per raons professionals. Se li agraïx els servicis realitzats.

S’ha realitzat la classificació de falles per categories en virtut de la nova normativa aprovada per l’Assemblea. Esta necessita una revisió i aprovació per part de l’Assemblea, ja que cal solucionar el problema d’algunes categories que tenen més comissions de les que poden tindre.

El 24 d’octubre es convocarà una assemblea extraordinària de presidents per a iniciar la reflexió al voltant de la necessitat o no de la celebració d’un congrés faller i el 31 d’octubre serà l’assemblea ordinària de presidents.

La tramitació de les subvencions avancen i s’espera que per novembre es puguen acabar de pagar-se.

S’han fet reunions per a preparar el ban de falles amb diversos departaments municipals. Estes continuaran estes amb els diferents agents per a la seua preparació.

Hi ha hagut reunions de les forces de seguretat amb les diferents comissions falleres afectades pel nou pla de seguretat que s’implantarà en les “mascletaes” i en les quals ha estat present el regidor. Potser també estan afectades algunes falles del barri de Russafa.

En breu s’enviarà una circular perquè les comissions informen de les podes que són necessàries realitzar en les seues demarcacions abans de l’arribada de falles.

Secretaria General informa de la situació en la qual ha quedat la classificació de falles després de l’aplicació del nou sistema. Han sorgit problemes amb determinades categories pel fet de superar el nombre de comissions que volen pertànyer a estes. Demana permís per a realitzar un ple extraordinari el dilluns 23 d’octubre perquè abans de l’aprovació per part de l’assemblea de presidents es puga tractar este tema. El ple per unanimitat aprova la seua celebració.

La Vicepresidenta 3a de les àrees de Cultura, Documentació i Publicacions Inmaculada Guerrero Bolinches informa que s’ha iniciat el concurs de teatre en les seues diferents categories. S’ha obert el termini per a la presentació de propostes artístiques per a les gales de la cultura que seran el 19 i 20 de gener del 2018. El passat 8 d’octubre s’inicià el XXI Festival de Balls de Carrer. Està obert el termini per al concurs de Declamació en les modalitats juvenil i sènior que se celebrarà el 5 novembre a les 19.00 hores al Ramclub de l’Espai Cultural “la Rambleta”. Pròximament es publicaran les bases del concurs infantil de Declamació. S’ha obert el termini per a la inscripció en el Concurs Literari. El 16 d’octubre es va iniciar el curs de l’Escola de Tabal i Dolçaina i Cant d’Estil. Els dissabtes de novembre, de 10.00 a 12.00 i a les dependències de JCF, es desenrotllaran les sessions de l’Escola de l’Actor.

La Vicepresidenta 2a de les àrees de Comunicació, Promoció de Patrimoni i Esports Montserrat Catalá Anglesola informa que s’està treballant en l’ampliació “la Traca” per a mòbils on s’informarà de les activitats falleres. Pròximament s’informarà de la seua utilització i es presentarà en públic.

3. Informe de Delegacions

La delegació d’Esport informa que se celebrarà com a novetat un campionat de futbol sala femení que es disputarà l’1 de novembre. El campionat de Futbol 8 Infantil també se celebrarà l’1 de novembre. El campionat de birles femení es realitzarà el 7 i 21 de novembre i la inscripció acaba el 27 d’octubre. El campionat de petanca masculí/mixt es farà el 29 d’octubre i el 5 de novembre. El termini de la inscripció acabarà el 22 d’octubre. Pel que fa als campionats de petanca en les categories femenina i infantil es disputaran el 5 de novembre i la inscripció finalitza el 29 d’octubre. En la Mitja Marató de València participaran 12 comissions en l’animació i el termini d’inscripció acaba el 17 d’octubre. La inscripció per a l’animació fallera per a la Marató de València acaba el 10 de novembre. El diumenge 15 d’octubre es va celebrar la Volta a Peu fallera amb la participació de 5.200 atletes i 42 voluntaris.

La delegació d’Arxius i Biblioteques informa que es posa en marxa el concurs de “Sabuts Fallers” que es realitzarà el 15 de novembre. La inscripció es pot realizar fins al 13 de novembre.

La delegació de Publicacions informa que el 12 de novembre se celebrarà la Fira del Col•leccionisme Faller a la plaça de l’Ajuntament.

Les delegacions de Joventut i infantil informen que la II Trobada Juvenil es va celebrar el 30 de setembre amb la participació de 750 persones. En el campionat d’escacs celebrat el 15 d’octubre participaren 48 jóvens.

La delegació de Participació i Solidaritat informa que s’ha publicat la inscripció per als cursos CRE i RGCRE en la Secretaria Virtual. S’ha participat en setembre i octubre en diferents activitats solidàries relacionades amb el món de les falles i en la Volta a Peu Fallera.

La delegació de Juntes Locals informa que s’ha convocat el II Torneig #fallersdevaqueta. La seu serà Torrent i les subseus serán Sueca, Godella i Vilamarxant. Se celebrarà els dies 5, 4,i 11 de noviembre.

La delegació de Falla informa que el 5 d’octubre es va realitzar la primera xarrada del cicles “Parlen les falles d’ahir” al casal de la comissió Arquebisbe Olaechea - Sant Marcel•lí amb una bona assistència de públic.

4. Precs i preguntes

No hi ha cap intervenció

A les 20.50 hores es va acabar el Ple de JCF.

  • IMG-20171017-WA0014
  • IMG-20171017-WA0015
  • IMG-20171017-WA0016

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte