• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Resum d l'assamblea d'octubre

Es va celebrar el 25 d'octubre a la Sala Iturbi del Palau de la Música

El dimarts 25 d'octubre de 2017 a les 22.00 hores es va celebrar l’Assemblea General Extraordinària de Presidents de Falla  davall la presidència interina del vicepresident primer Javier Tejero Zabalza en absència del president Pere Fuset i Tortosa, i com a Secretari General Ramon Estellés i Feliu

 1. Informació i discussió sobre els possibles continguts i la conveniència d’un Congrés Faller

El president interí va intervindre per a fer lectura d’un text informatiu relatiu a la generació del debat faller perquè es plantege la conveniència o no d’un congrés faller.

El representant de la comissió fallera núm.289 (Isabel la catòlica – Ciril Amorós) intervé perquè la mesa es pronuncie si està a favor o no d’un congrés. En segon lloc esmenta que les comissions en l’assemblea de la Interagrupació de Falles digueren que no volien un congrés fins que no tornara el president així que no entén esta reunió. El president en funcions respon que la missió de la mesa no és intervindre si no obrir el debat. Secretaria General contesta que cap reunió fallera és més important que l’Assamblea de Presidents, on recau la sobirania de les falles.

El representant de l’agrupació fallera de Rascanya demana disculpes per la seua aparició polèmica en la premsa. Després, afig que cal fer falla i deixar que es faça la votació del 14 de novembre relativa a si es vol fer congrés o no, com ha demanat el president de JCF.

El representant de la comissió fallera núm. 205 (Nord – Dr. Zamenhoff) vol saber si qui convoquen els congressos són els fallers, quan presenten firmes a JCF per a sol•licitar-ho, o si ho ha de fer el president. Considera que este els està obligant a votar perquè torne. La presidència interina contesta que la mesa també pot proposar temes i votacions i no sols els presidents.

El representant de la comissió fallera núm. 236 (plaça de Jesús) demana que el president complisca amb les seues obligacions i torne a les assemblees, de la mateixa manera que els presidents de les comissions ho fa en les seues falles. Pregunta que, si hui es decidix no votar, si es farà la votació del 14 de novembre. Secretaria General contesta que ho decidirà el president.

El representant de la comissió fallera núm. 266 (Mendizábal) es queixa que se’n va de l’assemblea sense la documentació suficient per a explicar el tema del congrés en la seua falla. La presidència interina i la secretaria general contesten que poden proporcionar-li la informació tècnica que necessiten.

El representant de la comissió fallera núm.100 (arquebisbe Olaechea – Sant Marcel•lí) exposa que està content perquè s’haja convocat esta assemblea informativa i vol que es parle de com es plantejarà el congrés. Secretaria general afig que es pot enviar la documentació relativa a uns altres congressos perquè les falles la valoren.

El representant de la comissió fallera núm.6 (Llanterna- na Rovella – baró de Càrcer) exposa que el president de la Interagrupació de Falles hauria d’aclarir a quin acord ha arribat al president de JCF per al debat del congrés faller. Dóna la benvinguda al diàleg i a la moderació al president de la Interagrupació.

El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica-Ciril Amorós) exposa que primer s’ha de saber si es vol el congrés, abans de parlar-ne dels seus continguts. No és fer un congrés per xantatge del president.

El representant de l’agrupació fallera de Rascanya contesta que està sempre obert al diàleg i que no hi ha hagut acord amb ell president, perquè no s’ha reunit amb ell sinó amb el secretari general i vicepresident. Amb ells va acordar que es vote el 14 de novembre si es vol un congrés.

El representant de la comissió fallera núm.100 (arquebisbe Olaechea – sant Marcel•lí) contesta al representant de la falla Isabel la Catòlica – Ciril Amorós que no compartix el seu punt de vista i que cal pensar perquè i com es vol un congrés.

El representant de la comissió fallera núm.384 (Santa Genoveva Torres – arquitecte Tols) considera que la convocatòria d’un congrés és una atribució dels presidents i que estos ara no volen fer-ho.

El representant de la comissió fallera núm.293 (Benimodo – enginyer Dicenta) expressa que el president vol que es vote si s’està a favor o no del congrés per a tornar. Així que cal contestar-li i tornar prompte a treballar per la festa i no perdre temps.

El representant de la comissió fallera núm.52 (Misser Rabassa – poeta Maragall) expressa que és nova i que en les tres assemblees que ha assistit no s’ha tractat de temes fallers. Vol que el president estiga, com està ella en les reunions de la seua falla.

El representant de la comissió fallera núm.100 (arquebisbe Olaechea – Sant Marcel•lí) expressa que sembla que l’Assemblea no vol ara congrés però que el 14 de novembre cal votar i després començar a parlar de falles.

El representant de la comissió fallera núm.31 (Lo Rat Penat) exposa que els presidents no han demanat la realització de cap congrés faller i que es pot optar perquè no es vote si es vol o no un congrés faller.

El representant de la comissió fallera núm.138 (Pare Viñals – Agustín Lara) exposa que no se li ha donat informació i així no es pot dialogar.

El representant de la comissió fallera núm.192 (Ramiro de Maeztu H.Furió) exposa que el congrés el realitzen les falles però pregunta si l’aprovació definitiva l’ha de donar l’Ajuntament. Secretaria General contesta que sí.

El representant de la comissió fallera núm.252 (Maria Ros – Sant Tomàs) sols coneix dos intervencions en totes les assemblees de presidents que hagen plantejat el tema del congrés així que és un tema que no interessa i no es vol perquè no és el moment ni el lloc.

El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica-Ciril Amorós) demana que s’envien tots els estudis que s’han realitzat relatius als punts que es podrien canviar del reglament i que es faça hui una votació no vinculant relativa a l’interés de fer o no un congrés. La Presidència Interina contesta que no es pot votar si segons ell les falles no tenen la informació necessària per a pronunciar-se sobre el tema.

El representant de la comissió fallera núm. 305 (Universitat Vella-plaça del Patriarca) es manifesta contrari a la votació consultiva perquè legalment diu que sols s’ha de fer per imperiosa necessitat i ara no la n’hi ha.

El representant de la comissió fallera núm. 205 (Nord – Dr. Zamenhoff) exposa que els presidents consideren la votació del 14 de novembre com una obligació perquè torne el president. Creu que primer ha de tornar i després ja es plantejarà el tema del Congrés.

El president de l’agrupació Sagunt – Quart Jordi Palanca Marqués considera que cal demanar més informació per a este debat i que hui no és dia per a votar res.

El representant de la comissió fallera núm. 100 (arquebisbe Olaechea – sant Marcel•lí) exposa que en l’orde del dia no posa que s’ha de votar i per tant no s’ha de fer.

El representant de la comissió fallera núm. 306 (Cedre – explorador Andrés) exposa que cal dissenyar millor l’orde del dia i que no és moment per al congrés perquè no hi ha el clima adequat.

El representant de la comissió fallera núm. 295 (camí de Montcada - pintor jacomart) que no està d’acord d’haver de votar.

El representant de la comissió fallera núm. 173 (Jesús – Sant Francesc de Borja) exposa que en el món faller no hi ha inquietud per fer un congrés i que l’interés és de la mesa, per tant està és favorable i ja en pren part.

El representant de la comissió fallera núm. 100 (arquebisbe Olaechea – sant Marcel•lí) exposa que no es pot dir que no es desitja un congrés, quan en l’assemblea en tres anys hi han hagut moltes intervencions que ho demanaven.

El representant de la comissió fallera núm. 266 (Mendizábal) exposa que les assemblees estan per a assistir, li agraden o no al president. Fa dos anys es va fer una votació a proposta de l’Assemblea per a la inclusió dels versos a la Fallera Major en el Llibre Oficial Faller. En esta assemblea també es podrà votar, si se sol•licita, el tema de fer o no un Congrés.

El representant de la comissió fallera núm. 183 (Illes Canàries – Dama d’Elx) declara que es vol canviar un reglament que ja s’incomplix, entre altres aspectes perquè no presidix les assemblees el president. La seua falla ja ha estat preguntada i no vol Congrés. No entén la pressió que s’ha creat per a votar.

El representant de la comissió fallera núm. 175 (Barri Mont de Pietat) exposa que l’assemblea és sobirana i ella ha de marcar el full de ruta. Demana que se’ls respecte i que torne el diàleg que ara per ara és nul.

El representant de la comissió fallera núm. 79 (Ferran el catòlic – Àngel Guimerà) exposa que els debats són enriquidors, quan des de les dos parts s’aporta alguna cosa. Els que estan a favor del sí al congrés hui no han aportat res i sols ha eixit el no al Congrés.

El representant de la comissió fallera núm. 11 (plaça de la Mercé) qüestiona si hi ha possibilitat de no votar i de retirar la votació del 14 de novembre. Es pren en compte eixa pregunta per a traslladar-la al regidor.

El representant de la comissió fallera núm. 260 (barri de Sant Isidre) exposa que sap que el congrés faller vindrà per ara no és el moment.

L’Assemblea va acabar a les 23.50 hores.

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte