• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Resum del ple de novembre

Es proposarà l’adhesió de Junta Central Fallera al Pacte contra la Violència de Gènere.

El Ple va estar presidit pel president Pere Fuset i Tortosa, acompanyat pel Secretari General Ramon Estellés i Feliu i la resta de la Junta Directiva, a excepció de la vicepresidenta 2a Montserrat Catalá Anglesola de les àrees de Comunicació, Promoció del Patrimoni i Esports i de la Vicepresidenta 5a Estefania de Julio Riesco de les àrees de Protocol i Juntes Locals per estar assistint a diversos actes oficials.

1. Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta del 17 d’octubre del 2017 és aprovada per unanimitat. També es presenta en eixe moment la del Ple extraordinari del 24 d’octubre del 2017 i és aprovada per unanimitat.

2. Informe de presidència

Es comunica l’aprovació per l’assemblea del 31 d’octubre de la classificació de falles per a l’actual exercici.

L’Assemblea extraordinària del 14 de novembre va decidir de manera rotunda que no es realitzara un congrés faller. 

S’ha presentat la iniciativa solidària de la falla Palleter-Erudit Orellana dedicada a la lluita contra el càncer. La falla, per eixa raó, ha optat enguany per estar fora de concurs.

El 2 de desembre es realitzarà a la Ciutat Fallera l’acte de celebració del primer aniversari del reconeixement per part de la UNESCO de les falles com a Patrimoni de la Humanitat el 30 de novembre del 2016. Seran protagonistes les falleres majors infantils i els presidents infantils com a hereus de la festa. Es realitzarà des de les 17.00 a les 21.00 hores. Hi haurà concert, mascletà i crema d’una falla.

La Gala de la Cultura Fallera serà els dies 19 i 20 de gener al palau de les Arts. Les exaltacions de les falleres majors seran el 26 i 27 de gener al Palau de la Música.

El 12 de novembre a la plaça de l’Ajuntament es va celebrar la Fira del Col•leccionisme Faller amb èxit.

El 13 de novembre del 2017 es va reunir la Comissió de Seguiment Municipal de les falles UNESCO. Acordaren la creació d’un catàleg de bones pràctiques relacionat amb el cadafal.

Es proposarà l’Adhesió de Junta Central Fallera al Pacte contra la Violència de Gènere.

El dilluns 20 de novembre a les 17.00 hores al Centre cultural “la Petxina” es realitzarà la reunió per a coordinar la tramitació dels permisos i de subvencions amb els diferents gestors implicats.

S’ha realitzat una reunió amb la Interagrupació de Falles per a conscienciar a les falles de quines són les errades més freqüents en la tramitació de les subvencions i perquè tinguen en compte que en este exercici no es realitzara recuperació de les falles que realitzen amb defectes la seua tramitació.

S’han pagat les subvencions que restaven del 2016 i s’estan gestionant els últims pagaments de les subvencions del 2017.

S’ha creat el Premi “Caliu” per a falles igualitàries i diverses amb més de 7.000 euros en premis.

La Universitat Popular de València oferix els locals per a la realització d’activitats de les comissions falleres

3. Informe de delegacions

La delegació de Falla comunica que el curs de jurat de falles es realitzarà el 13 de gener de 2018. També afig que va estar en l’última reunió de la Comissió de Seguiment de les Falles UNESCO i que està d’acord amb les recomacions que s’hi acordaren.

La delegació de Participació i Solidaritat informa que han conclòs els cursos CRE amb 189 assistents, s’ha tramitat la renovació dels carnets RGCREs i que el curs bianual per a l’obtenció del RGCREs es realitzarà el 16 de desembre. Afig que s’ha creat el Premi “Caliu” per a falles igualitàries idiverses. El 8 de novembre es va reunir amb el col•lectiu LAMBDA. Al voltant del 13 de desembre es vol inaugurar la retolació en braille de JCF. S’han assistit a diversos actes solidaris i en breu es posarà en marxa el calendari de la Solidaritat.

La delegació d’Esports convida els membres de JCF a estar present en l’estand que es posarà el 19 de novembre en la plaça de l’Ajuntament amb motiu de la Marató de València.

La delegació d’Infantils i Joventut informa que les finals dels concursos de play-backs seran el 18 i 25 de novembre i el 2 de desembre. El termini d’inscripció del concurs de betlems acaba el 24 de novembre i els premis es lliuraran el 17 de desembre al Saló de Cristall. La presentació d’originals per al Concurs de Maquetes acaba el 14 de desembre i estes s’entregaran en la Fira de Mostres el 21 de desembre.

La delegació de Festejos informa que les finals del concurs de playbacks seran el 23 i 30 novembre.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca informa que es va celebrar amb gran èxit la primera edició del “Concurs Sabuts Fallers” al casal de la falla de Sapadors – Vicent Lleó. S’agraïx la participació de gent jove en l’activitat.

La Delegació de Juntes Locals informa que va acabar el campiont#fallersdebaqueta l’11 de novembre a Torrent amb la victòria de l’equip de la ciutat de València. Pròximament se celebraran cursos de jurats de falla en diferents poblacions i el campionat de truc.

4. Precs i preguntes

No hi ha cap intervenció.

A les 20.48 hores es va acabar el Ple de JCF.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte