• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum del ple de febrer

El 10 de febrer es va presentar el Llibre Oficial faller

El dimarts 13 de febrer del 2018 a les 20.00 hores es va celebrar el Ple Ordinari de Junta Central Fallera davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, acompanyat pel Secretari General Ramon Estellés i Feliu i la resta de la Junta Directiva.

Primer punt: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta va ser aprovada per unanimitat.

Segon punt: Informe de Presidència

La Presidència disculpa l’absència dels vicepresidents Josep Garcia Bosch i Montserrat Catalá Angresola. Enumera els recents actes que s’han realitzat. El 2 de febrer va ser la inaugurada l’Exposició del Ninot. El 8 de febrer es va realitzar la gala de la pirotècnia.

El 10 de febrer es va presentar el Llibre Oficial faller. Des del 10 de febrer està realitzant-se l’intercanvi de fotografies i la imposició de la màxima recompensa als fallers i a les falleres.

També exposa quines són els actes que es realitzaran en els pròxims dies.

El 16 de febrer serà la Gala Fallera de les Juntes Locals a Cullera i la Nit Blanca en l’Exposició del Ninot.

El 23 de febrer es realitzarà la Gala Fallera en la Fira de Mostres. El 24 de febrer serà l’espectacle pirotècnic en la Marina. El 25 de febrer es farà la “Macrodespertà” Infantil i la “Macrodespertà”, l’entrada de bandes dirigida en la part final pel compositor Ferrer Ferra i la Crida des de les torres dels Serrans.

S’ha convocat el concurs de falles experimentals amb millors premis. Està oberta la inscripció per al premi “Caliu” fins al 9 de març.

El 10 de febrer es va inaugurar la campanya dedicada a la festa fallera organitzada per RENFE. Es va plantar una falla a l’estació d’Atocha de Madrid i es va presentar la campanya de bitllets barats.

Les subvencions del 2017 estan pagades. Hi ha de temps fins al 28 de febrer per a justificar la dedicada a la insonorització de casals. S’ha publicat la subvenció a la il•luminació de carrers del 2018 en el BOP. El termini per a la sol•licitud es tanca el 28 de febrer. La de subvencions musicals per a l’exercici 2018 augmenten en un 25% la seua quantia. La subvenció per a aniversaris de falla del 2018 està també publicada en el BOP. El termini per a la presentació finalitza el 28 de febrer. Es recorda que enguany es pagaran les subvencions abans a partir del pressupost presentat i després caldrà justificar-lo. Si no es fa per la totalitat del pressupost, es tornarà la quantitat cobrada de més.
S’han enviat circulars relatives a la poda i a la retirada de bol•lards. Es prega a les comissions que ho tinguen en compte.

Es demana als delegats del sector que recorden les dates de termini de subvencions a les comissions i la normativa aprovada per a la presentació de la documentació.

Tercer punt: informe de delegacions

La delegació de participació i Solidaritat exposa que el 31 de gener es presentaren els premis Arciris. El dissabte 3 de febrer es va acudir al 25 aniversari de l’associació Falles Sords 2000. El 6 de febrer es va anar a Levante TV per a parlar de diversitat. Ja està en impremta el catàleg dedicat a disfrutar d’unes falles responsables. Els adhesius de la campanya “Casal Segur i Lliure de Masclisme i Lgtbifòbia” es repartiran al costat de Llibre Oficial Faller. El 5 de març es realitzarà una roda de premsa per a explicar les accions que es realitzaran per a potenciar unes falles més inclusives. Un dia de març, probablement el 9, es dedicarà a realitzar accions dedicades a la diversitat. L’11 de febrer es va acompanyar a la falla Sant Isidre en la marxa a favor del Parkinson. El 14 de febrer s’assistirà al “passatge dels Gats” amb la Fallera Major Infantil i la seua Cort d’Honor. La Gala de la Solidaritat es realitzarà pel mes d’abril.

La delegació d’Esports informa que el 16 de febrer serà la Gala de l’Esport Infantil en el palau de l’Exposició i la Gala de l’Esport se celebrarà el 2 de març en el Palau de les Arts.

La delegació de Cultura informa que el 18 de febrer acaben les actuacions del programa “Balls al Carrer”. Eixe dia finalitzaran les representacions del concurs de presentacions. El veredicte es farà públic el 26 de febrer a les 19.00 hores en el Saló de Plens de JCF. L’entrada de bandes serà el 25 de febrer a les 12.00 hores. Participaran 14 bandes i en la part final estaran dirigides pel compositor i director Ferrer Ferran. L’11 de març tindrà lloc el concert extraordinari de la Banda Municipal de València en el Palau de la Música per a estrenar els pasdobles dedicats a les Falleres Majors.

La delegació de Festejos informa que hi haurà modificacions en la “macrodespertà” pel que fa a l’arreplegada de les caixes de trons de bac. Enguany hi haurà quatre titulars i un suplent per cada comissió inscrita. Començarà la infantil a les 7.20 hores i la de majors a les 7.30 hores. Hi ha 348 falles inscrites.

La delegació de Falla informa que la inscripció de les persones que desitgen ser jurat de falla acaba el 20 de febrer. El jurat de l’Exposició del Ninot realitzarà la visita el 3 i 4 de març.

La delegació de Recompenses informa que hi ha 12.839 recompenses aprovades en València i que per a fallers de Juntes Locals s’han aprovat 9.325 recompenses. En total en suposen 22.164 recompenses.

La delegació de Juntes Locals informa que s’han inscrit 650 persones a la Gala Fallera que se celebrarà a Cullera el 16 de febrer. Hi ha representants de 35 juntes locals.

La delegació de Patrimoni informa que la nova web es pot consultar en diverses llengües. Ens uns dies estarà també en valencià. Es pot descarregar en la web les imatges gràfiques de les falles del 2018. La falla de RENFE situada en l’estació d’Atocha té cartells en braille. De seguida estaran acabats els programes fallers i es trobaran en l’Exposició del Ninot. S’ha posat en marxa una APP per a atendre millor el visitant i on podran les comissions posar els seus actes.

Quart punt: Informació al Ple de l’estat del sistema d’elecció dels jurats de Millor Ninot de Secció, després de la recent votació en l’Assemblea de Presidents i Presidentes de Falla.

En l’última Assemblea va ser aprovada la proposta d’alguns delegats de sector per a l’elecció de jurats de falla. La lectura literal del document suposa que sols podran actuar de jurat de l’exposició del ninot aquells que tinguen el curs realitzat el 2016. Proposa que eixe tema es pose en coneixement de l’Assemblea per si de cas esta considera que aquells que han realitzat el curs posteriorment se’ls valide i puguen actuar de jurat.

Quint punt: Informació al Ple de les Normes de l’Ofrena a la Mare de Déu i dels horaris de la recollida de premis.

S’informa de la normativa per als actes de l’Ofrena i del Repartiment de Premis. La normativa per a l’Ofrena és la mateixa que la dels anys passats. La dedicada a l’arreplegada de premis establix d’una manera més clara quins components de les comissions han d’anar als premis infantils o els majors. S’aprova que les dos normatives passen a l’Assemblea de Presidents i Presidentes per a la seua aprovació.

Sext punt: Aprovació, si és precedent, del Reglament de Règim Intern de la falla Palleter – Erudit Orellana (201).

És aprovat per assentiment.

Sèptim punt: precs i preguntes

Realitzen diverses preguntes el delegat del sector del Pla del Real – Benimaclet Luis Miguel Cócera Valero la delegada del sector de Rascanya Maria Eugenia Maillo Regidor, el delegat del sector de Campanar José Vicente Lahuerta Embuena i el delegat del sector de Quatre Carreres Daniel Buj Escorihuela.

A les 21.15 hores es va acabar el Ple de JCF.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte