• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum de l'assemblea de febrer

El 7 de març es lliuraran els premis en reconeixement a les dones que participen de la festa fallera

El dimarts 27 de febrer del 2018 a les 22.00 hores es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla en la Sala Rodrigo del Palau de la Música davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, i com a Secretari General Ramon Estellés i Feliu.

En primer lloc es realitza un minut de silenci pel recent traspàs de Vicente Caudet Berenguer president de la comissió fallera baró de Sant Petrillo – E.Navarro – L.Jovani.

Primer punt: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

L’acta és aprovada per unanimitat

Segon punt: Informe de Presidència

La Presidència agraïx l’esforç de les delegacions i els participants en l’organització dels actes celebrats el passat cap de setmana. En la Gala Fallera del 23 de febrer, l’acte de fer fotografies es va fer fluid i els participants van ser 2.109 persones. Felicita la pirotècnia Ricardo Caballer per la “mascletà” vertical del dissabte 24 de febrer. El 25 de febrer es va realitzar la “macrodespertà” amb 1.851 participants adults i 1.175 xiquets i xiquets. El nou sistema d’acreditació va funcionar bé. L’entrada de bandes de música va estar ben organitzat. Demana disculpes per la tardança del començament de l’acte de la Crida a causa del retard de la revisió dels bombers, els quals hagueren d’atendre en la ciutat un greu incident. Enguany s’ha superat el problema de l’audició de l’acte. Ha funcionat millor la zona de seguretat i l’espai dedicat a les persones amb problemes d’accessibilitat. La Presidència felicita les falleres majors per les seues paraules.

S’han publicat les bases del concurs de falles innovadores i experimentals. El termini per a realitzar la inscripció acaba el 13 de març.

La Gala de l’Esport se celebrarà el 2 de març. La Presidència es disculpa perquè acudirà allí des d’un altre acte i no podrà anar amb la tradicional indumentària valenciana.

La Cavalcada del Ninot es realitzarà el cap de setmana i en l’Exposició del Ninot continua la realització de diferents activitats paral•leles.

El 7 de març es lliuraran els premis en reconeixement a les dones que participen de la festa fallera.

S’ha presentat la III edició de “La Nit de l’Alba de les Falles” en una roda de premsa. Serà el 15 de març a les 24.00 hores. Les falles participaran amb el llançament d’una bateria pirotècnica. La Fallera Major donarà l’orde de començar des de la pàgina de facebook de Junta Central Fallera. En la plaça de l’Ajuntament hi haurà alhora un espectacle de la pirotècnia Ricardo Caballer.

S’han firmat 150 permisos que prompte els tindran les comissions.

S’ha celebrat esta setmana Junta de Seguretat. S’ha acordat el reforç de la seguretat amb 40 efectius més.

Les subvencions del 2017 estan pagades totes. El 28 de febrer acaba el termini per a la justificació de la subvenció d’insonorització de casals del 2017. Totes les comissions falleres ja ho han fet.
Cal recordar que les subvencions del 2018 es pagaran en presentar el pressupost. Posteriorment, si la justificació no és correcta o resulta menor, caldrà retornar-ne la part corresponent. La subvenció a les activitats musicals augmenta el 2018 i el termini d’inscripció acaba el 12 de març. La subvenció als aniversaris de les comissions falleres finalitza el 28 de febrer.

En acabar les festes es realitzarà una reunió amb les comissions implicades en els canvis de denominacions a causa de l’aplicació de la llei de la Memòria Històrica.

Tercer punt: Votació sobre si poden ser jurats de Millor Ninot de Secció els qui han fet el curs de jurat organitzat per la JCF enguany

La normativa aprovada el 30 de gener relativa a l’elecció dels jurats per al concurs del Millor Ninot de Secció arreplega els articles de la normativa que es van aplicar els anys 2015 i 2016. En ella es contemplava que podrien ser jurats aquells fallers i aquelles falleres que en eixe any hagueren realitzat el curs. No es tenia en compte les persones que han realitzat els cursos en les últimes convocatòries, ja que este no s’havia convocat. Secretaria General proposa a l’Assemblea que s’autoritze que les persones falleres que tinguen els cursos aprovats el 2017 i 2018 puguen exercir de jurats. Es vota a mà alçada i el resultat és el següent: 68 vots a favor de l’autorització, 1 vot en contra i 9 en blanc. La proposta resulta aprovada.

Quart punt: Informació a l’Assemblea de les Normes de l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu i dels horaris de la Recollida de Premis.

El vicepresident 4t de Festejos i Infantils Josep Garcia Bosch esmenta la normativa relativa a l’acte de l’Ofrena. Com que és la mateixa que l’any passat, l’Assemblea autoritza que no se’n faça la lectura literal. Es prega que intenten les comissions variar la música d’entrada a la plaça de la Mare de Déu, ja que totes les falles opten per tocar el “Valencia” del mestre Padilla.
Seguidament es llig la normativa relativa als horaris i regles que cal respectar en els actes d’arreplegada de premis. Es prega que es complisquen els horaris i que no es detinguen els membres de la comissió quan el president i la Fallera Major amb l’estandard se separen per a arreplegar el premi. També es demana que sols els adults indispensables acompanyen als membres de la comissió infantil per a arreplegar els premis i que els infantils no acompanyen a arreplegar els premis als membres de la comissió adulta.

Secretaria General, abans de passar al següent punt, enumera el sexe dels delegats i secretaris de les diferents àrees. L’àrea d’Incidències, Falla, Participació i Solidaritat, gestionada per la vicepresidència 1a, està composta per cinc hòmens i dos dones.L’àrea de Comunicació, Promoció del Patrimoni i Esports, gestionada per la vicepresidència 2a, compta amb dos dones i tres hòmens. L’àrea de Cultura, Documentació i Publicacions, dirigida per la vicepresidència 3a, està composta per 4 dones i una dona.L’àrea de Festejos i Infantils, gestionada per la vicepresidència 4a compta amb una dona i tres hòmens. L’àrea de Protocol i Juntes Locals, adscrita a la vicepresidència 5a, està composta exclusivament per hòmens. També els membres de Secretaria General són exclusivament masculins.

Quint punt: Precs i preguntes

Intervenen les comissions falleres núm. 8, núm. 289, núm. 50, núm. 97, núm. 324, núm. 228 i el representant de l’Agrupació fallera de Rascanya i de

L’Assemblea va acabar a les 22.55 hores.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte