• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Resum del ple d'abril

Es dissol el Ple de la Junta Central fallera de l’exercici 2017-18

El dimarts 17 d’abril del 2018 a les 20.00 hores es va celebrar el Ple Ordinari de Junta Central Fallera davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, acompanyat pel Secretari General Ramon Estellés i Feliu i la resta de la Junta Directiva.
Primerament es guarda un minut de silenci pel recent traspàs de qui va ser el president de Junta Central Fallera i regidor de Festes Enrique Real Martínez.

Primer punt: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

El representant de la delegació de Promoció del Patrimoni demana que es tinga en compte que la falla situada a l’estació d’Atocha de Madrid va ser plantada el 8 de febrer i que va ser possible gràcies a la participació de la Fundació Turisme València. També que s’hi va fer una “mascletà” virtual. Afig que quan en les activitats de la delegació on es diu la falla de RENFE ha de dir la falla de Turisme València. Seguidament l’acta va ser aprovada per unanimitat.

Segon punt: Informe de Presidència

La Presidència informa del pagament de les subvencions de falla, de carrers il•luminats i d’activitats musicals les quals s’han de justificar abans del 30 d’abril. Esmenta que es convocaran per a l’actual exercici la d’aniversaris i la de “Germanor”. Esta última eixirà en 2 o 3 setmanes. La subvenció per a la insonorització de casals eixirà en el segon semestre de l’any. Finalment anuncia que es convocarà una subvenció especial per a les comissions afectades per l’aplicació de la llei de la Memòria Històrica.
Està obert el període de candidatures per a l’elecció dels delegats de sectors que s’elegiran entre el 2 i 11 de maig.
La presentació relativa a la continuïtat i a les noves juntes directives i censos de les comissions falleres s’han de presentar fins al 7 de maig. Aquelles falles que tinguen candidats i candidates per a ocupar delegacions de sector han de lliurar els censos fins al 25 d’abril. La petició de falles de nova creació s’ha de realitzar entre el 3 i 30 d’abril.

Altres assumptes que s’esmenten és que no hi ha cap fiança per tornar a les falles i que tres comissions es quedaren sense arreplegar els estandards. Se’ls entregarà pròximament.

Posteriorment fa un resum de les activitats realitzades al llarg de l’any. En primer lloc exposa que l’exercici va estar marcat per l’absència temporal de la Presidència amb la intenció de complir el compromís d’obrir un debat per a preparar un Congrés. També afig que cal fer un balanç del ban faller i començar a treballar-ne pel del 2019. Esmenta que el servici de neteja ha sigut intens i que es va posar en marxa la participació en la campanya de “gots sostenibles”. Agraïx l’esforç de totes les delegacions i dels membres de JCF.

Seguidament resumix algunes de les activitats destacades de cada delegació.

La delegació de Juntes Locals va destacar per diverses activitats com ara el campionat de playbacks, la mostra de teatre faller, o la Gala Fallera de Juntes Locals.

La delegació de Participació i Solidaritat va acompanyar els actes solidaris de les comissions i va informar de les activitats als mitjans de comunicació.

La delegació de recompenses va lliurar 22.555 recompenses al llarg de l’exercici.

La delegació de Publicacions va coordinar, entre altres publicacions l’Agenda fallera, el Llibre dels sentits i el Llibre Oficial Faller. Va fer possible la Fira del Col•leccionisme.

La delegació de Participació va encarregar-se dels censos i la realització de diversos cursos com el CRE o primers auxilis.

La delegació d’Infantils i Joventut va organitzar la II Trobada Juvenil i el I Torneig d’Escacs. També van estar presents en la commemoració del primer aniversari de les falles UNESCO en la Ciutat Fallera.

La delegació d’Incidències i Demarcacions va obrir 286 expedients i sols en queden per 20 per resoldre. Dels 15 expedients de comissions per a canviar la ubicació del cadafal se n’aprovaren 9.

Des de l’àrea d’Assessorament Fiscal s’organitzaren jornades per a directius i presidents.

La delegació de Festejos va organitzar l’Exposició del Ninot i la “macrodespertà” amb gran èxit. S’ha considerat que cal repensar la Cavalcada del Ninot. La Nit de l’Alba va ser també un èxit. Pel que fa a l’Ofrena s’estan realitzant diverses reflexions per a estudiar les causes del retard de la desfilada.

La delegació de Falla va estar present en l’elecció dels cadafals municipals i ha estat present en l’organització de la classificació de les categories del concurs de falles.

L’àrea de Solidaritat va donar suport al premi caliu de l’Ajuntament i va promoure la retolació en braille de la cartelleria de la seu de JCF.

La delegació de Cultura va realitzar amb gran èxit les Gales falleres en el Palau de les Arts, els “Balls al carrer”, les representacions teatrals per i moltes altres activitats culturals.

L’àrea de Biblioteca i Arxiu va participar en el concurs de “Sabuts Fallers” i en la digitalització d’esbossos i llibrets.

La delegació de Promoció del Patrimoni va tramitar les subvencions de Conselleria, va col•laborar en el Llibre dels Sentits i va posar en marxa una nova web. A més va organitzar la Cavalcada del Foc, tramità la utilització del logotipus de la UNESCO per a determinades activitats i va estar en un grup de treball amb la fundació Turisme València.

La delegació de comunicació va aconseguir un gran augment de seguidors en les xarxes socials a més de realitzar més retransmissions en directe.

La delegació d’Esports ha organitzat nombrosos campionats. Cal destacar que ha augmentat la presència femenina, s’ha reformat la Gala de l’Esport i s’ha posat en marxa el concurs de la “Fallera Calavera”.

La delegació de Protocol ha acompanyat a les Corts d’Honor i les Falleres Majors. Ha organitzat la Gala fallera i ha mantingut contacte amb els indumentaristes.

Finalment s’enumeren els actes imminents. Cal destacar la celebració del concurs de play backs “Junts Molem Més”, la Gala de la Solidaritat el 5 de maig o la Gala de l’Artista faller en l’Ajuntament. El dinar de convivència dels membres de JCF es realitzarà el 21 d’abril.

Tercer punt: Lectura de la memòria literària i aprovació si és procedent

La Secretaria fa una lectura literal de la memòria literària de les activitats realitzades en l’exercici 2017-18. A proposta de la vicepresidenta 3a de Cultura, Documentació i Publicacions Inmaculada Guerrero Bolinches es corregixen una data referida al concurs de teatre i la denominació del concurs de microteatre. La memòria és aprovada per unanimitat.

Quart punt: Dissolució reglamentària de la Junta Central Fallera.

Es dissol, com mana el Reglament Faller, el Ple de la Junta Central fallera de l’exercici 2017-18.

Quint punt: precs i preguntes

Realitzen diverses preguntes la delegada del sector de Rascanya Maria Eugenia Maillo Regidor, el president de l’Agrupació fallera Sagunt - Quart Javier Nieto Roma, la secretària de la Delegació de Promoció del Patrimoni Merche de la Guia Maciá, el president de l’Agrupació de Rascanya Jesús Hernández Motes i el delegat del sector de Pla del Real – Benimaclet Ángel Santamaria Romero.

A les 22.00 hores es va acabar el Ple de JCF

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte