• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Assemblea de maig

El termini de la sol•licitud de les recompenses acaba el 12 de juliol

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València el dimarts 29 de maig del 2018 a les 22.00 hores davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General Ramon Estellés Feliu i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

Primer punt: Aprovació, si procedix de l’acta anterior 

El representant de l’agrupació de Russafa Guillermo Serrano demana que es lleve de l’acta que l’assessor del regidor de Cultura Festiva va participar de l’antifalla i va xiular la Fallera Major de València. Ell no es trobava en eixe moviment i li demana disculpes. Seguidament l’acta és aprovada per unanimitat.

Segon punt: Constitució de Junta Central Fallera

La Presidència fa lectura del llistat amb el nomenament dels vicepresidents i les vicepresidentes i les persones responsables de cada àrea. Este és el següent:


VICEPRESIDÈNCIA 1A – ÀREA D’INCIDÈNCIA, FALLA, I PARTICIPACIÓ I SOLIDARITAT

Javier Tejero Zabal


Delegació d’Incidències i Demarcacions
Delegat: Antonio Lázaro López
Secretària: Margarita Gómez Espinosa
Delegació de Falla
Delegat: Salvador García Meri
Secretari: Vicente Roca Román
Delegació de Participació i Solidaritat
Delegat: Toni Pla Piera
Secretària: Isabel María Estrela Bastida
Responsable: Mónica Gallego Llorca

VICEPRESIDÈNCIA 2a – ÀREES DE COMUNICACIÓ, PROMOCIÓ DEL PATRIMONI I ESPORTS

Montserrat Catalá Anglesola

Delegació de Comunicació
Delegada: Amparo Mateo Moreno
Secretària: Cristina Doménech Hernández
Delegació de Promoció del Patrimoni
Delegat: Miguel Ángel Pérez Alba
Secretària: Merche de la Guía Macià
Delegació d’Esports
Delegat: Alberto Soldado Pons
Secretari: Carlos Val Biosca


VICEPRESIDÈNCIA 3a – ÀREES DE CULTURA, DOCUMENTACIÓ I PUBLICACIONS


Inmaculada Guerrero Bolinches

Delegació de Cultura
Delegat: Salvador Carsí Sancho
Secretària: Inmaculada Mata Martínez
Delegació de Documentació
(Arxiu, Censos i Biblioteca)
Delegat: Luis Vicente Coll Mora
Secretari: Javier Mozas Hernando
Delegació de Publicacions
Delegat: Luiso Fernández Gimeno
Secretari: Segismundo Verdú Flores


VICEPRESIDÈNCIA 4a - ÀREES DE FESTEJOS I INFANTILS

Josep Garcia Bosch

 

Delegació de Festejos
Delegat: Enrique Salvador Puig
Secretari: José Vicente Lahuerta Embuena
Delegació d’Infantils
Delegada: Conchín Martínez Gras
Secretària: Margarita Marín Pla


VICEPRESIDÈNCIA 5a – ÀREES DE PROTOCOL

Daniel Buj Escorihuela

 

Delegació de Protocol
Delegat: Borja Sanz Benlloch
Secretari: Antonio Barberá Nieto

SECRETARIA GENERAL

Ramon Estellés i Feliu

 

Secretaria
Delegat: Alejandro Rodríguez Pedret
Secretari: Pedro J. Alias de Rueda
Tresorer
Juan Luis García Aracil
Recompenses
Delegat: Luis Carlos Cortés Ballesteros
Secretari: Luis Gallart Gamir
Informàtica
Delegat: Ángel Gimeno Hernández
Secretari: Enrique José Aviñó Hernández
Delegació de Juntes Locals
Delegat: Ferran Martínez Gómez
Secretari: Manuel Jorge González
Secretari d’Actes
Lluís M. Mesa i Reig
Tècnic d’Administració General
Vicente Revert Tapia

El Secretari General fa lectura dels vocals de lliure designació que formaran part per a l’exercici 2018-19 de la JCF.

Tercer punt: Informe de Presidència

La Presidència exposa que este serà l’exercici més llarg, ja que estarà en funcions més temps a causa de la celebració de les eleccions municipals. Els objectius que s’establixen són: reforçament de la falla com a element central de la festa, major integració de la dona en aquelles parts de la festa on està en minoria, augment del protagonisme del sector juvenil i reforçament dels delegats i de les delegades del sector.

Un jurat artístic ha triat els autors de les falles municipals per a l’actual exercici. Dissabte 26 de maig se’n presentaren els projectes. La falla gran estarà realitzada per José Latorre i Gabriel Sanz acompanyats del duo artístic Pichiavo (Juan Antonio Sánchez i Álvaro Hernández). La falla infantil serà realitzada per “Cap de Suro” (Ariadna González i Xavier Gurrea).

La inscripció per a les preseleccions falleres es realitzarà fins al 13 de juny. També eixe dia acaba la sol•licitud dels espais municipals situats en el jardí del Túria per a la realització de l’acte. El 14 de juny serà el sorteig. Es podrà realitzar des de l’últim cap de setmana de juny fins al 22 de juliol. El 21 de juliol, per coincidir amb activitats extraordinàries de la Fira de Juliol, no es realitzarà en els pavellons eixe acte.

El termini de la sol•licitud de les recompenses acaba el 12 de juliol i l’esmena es podrà realitzar fins al 27 de setembre.

Les subvencions per als diferents premis fallers s’han pagat. En total s’han invertit 217.784 euros. Les subvencions de falla es pagaren totes de menys 8 que havien d’adjuntar nova documentació i ja han cobrat. Es recorda l’ampliació del termini de justificació de les subvencions de carrers il•luminats fins al 30 de maig. Les subvencions d’associacions musicals i d’aniversaris es pagaran prompte. La subvenció “Germanor” ha eixit i es poden presentar les sol•licituds fins al 18 de juny. S’ha augmentat la quantitat màxima fins als 3.500 euros i s’incorpora com a requisit l’obligatorietat d’incloure gots reciclables. La subvenció especial per a les comissions afectades per la llei de la Memòria Històrica és de 20.000 euros i es repartiran en el pròxim ple.

La pròxima assemblea serà el 14 de juny, per a avançar la presentació dels contractes.

S’informa de la inscripció i celebració dels diferents campionats. La inscripció per al Campionat de Pilota Valenciana Infantil, en modalitat de raspall, acaba el 24 de maig. Les partides es jugaran des de juny fins a gener. La inscripció per als Campionats de Truc  i Parxís està tancada. El termini per als Campionats de Pàdel masculí i femení acaba el 31 de maig. El termini d’inscripció per a la III Marató de Futbolí acaba el 31 de maig i se celebrarà el 3 de juny en el casal de la comissió fallera Sagunt – pare Urbà. El termini d’inscripció de la IX Marató de Dòmino acaba l’1 de juny. Se celebrarà el 30 de juny en el casal de la comissió fallera de Gayano Lluch – Dr. Marco Merenciano. El termini per a apuntar-se al Campionat de Futbol Sala finalitza el 4 de juny. El termini del Campionat de Futbol 7 acabarà el 4 de juny. El Concurs de Dibuix i Pintura d’infantils i juvenils es realitzarà en el jardí del camí de Montcada. El termini d’inscripció acaba el 5 de juny i este es farà el 9 de juny. El 30 de maig serà la reunió amb les comissions falleres per a acordar les bases del Concurs de Teatre Infantil.

Quart punt: Elecció de la comissió de Recursos

Hi ha presentades dos candidatures per a la comissió de Recursos. Es tracta de Carlos Tuset Boada de la comissió fallera núm. 114 (carrera Sant Lluís – Dr. Waksman) i Antonio de Zarate Moltó de la comissió fallera núm. 271 (plaça de mossén Milà).

L’Assemblea els nomena per unanimitat. Per al tercer membre de les falles se’n fa un sorteig, en virtut del reglament. És elegit F. Xavier Ferrandiz García de la comissió fallera núm. 274 (plaça de la Tenda) i com a suplent Fernando Gala Ferrandis de la comissió fallera núm. 266 (plaça de Mendizabal). Són nomenats membres de la comissió, en representació de JCF Antonio Lázaro López i Margarita Gómez Espinosa. És elegit com a assessor jurídic Vicente Escribano Barberá.

Quint punt: Aprovació, si procedix, de les normes d'elecció de les Falleres Majors de València.

La Directiva presenta per a la seua aprovació la normativa aprovada en l’exercici passat. La normativa presentada és aprovada per unanimitat.

Sext punt: Precs i preguntes

Es fan diverses intervencions dels representants de les comissions falleres

La sessió es va alçar a les 23.07 hores.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte