• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Resum d l'assemblea de juny

Està oberta la inscripció per al concurs de Teatre Faller

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València el dijous 14 de juny del 2018 a les 22.00 hores davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General Ramon Estellés Feliu i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT: Aprovació, si procedix de l’acta anterior

El representant de la comissió fallera núm. 266 (Mendizábal - Burjassot) demana que es corregisca el cognom del president de la seua comissió Fernando Cano Ferrandis i que aparega correctament la denominació de la seua falla en el punt quart de l’acta de l’Assemblea de Presidents i Presidentes del 29 de maig del 2018, dedicat a la creació de la comissió de Recursos.

SEGON PUNT: Informe de Presidència

Agraïx la participació dels diferents agents de la festa que han fet possible una proposta de consens relativa a la classificació de falles del 2019, independentment del resultat de la votació de l’Assemblea. En la pròxima semana, vol crear amb els mateixos components una comissió per a reforçar el paper de la falla.

Pròximament es realitzaran reunions amb diversos agents socials per a treballar i avançar el treball del ban faller del 2019. Es vol que enguany s’accelere el procés de sol•licitud de permisos.

La regidoria de Domini Públic ha contestat afirmativament a 208 sol•licituds d’ocupació de la via pública per als festejos de Sant Joan. Sols se n’han contestat negativament tres.

L’XI Campionat de Parxís i el LXI Campionat de Truc ha d’acabar la primera fase el 21 de juny. La segona fase es realitzarà el 4, 9, 12 i 16 juliol en els jardins dela Palau de la Música. La seminifinal serÀ el 18 de juliol i la final el 25 de juliol. La IX Marató de Dòmino es farà el 30 de juny en el casal de la comissió fallera de G.Lluch – M. Merenciano. La inscripció s’ha ampliat fins al 25 de juny.

La inscripció per al campionat de futbol – platja es pot realitzar fins al 3 de juliol. Es realitzarà el 14 i 15 de juliol.

Està oberta la inscripció per al concurs de Teatre Faller que es realitzarà de setembre a desembre.

S’ha tancat la inscripció de candidates per a la preselecció fallera. Enguany hi ha inscrites 330 xiquetes i 309 dones. Hui s’ha realitzat el sorteig de la realització de l’orde de celebració dels sectors.

Esta vigent la sol•licitud per a la subvenció “Germanor” fins al 18 de juny.

La sol•licitud de les recompenses falleres es pot realizar fins al 12 juliol. Les correccions s’admetran fins al 27 de setembre.

S’ha remés un escrit a les comissions falleres per a informar-los que se’ls lliura als presidents infantils i les falleres majors infantils d’una edició especial del llibret dedicat a la falla municipal infantil del passat exercici.

En el passat Ple es va aprovar el canvi de denominació de les comissions falleres afectades per la Llei de la Memòria Històrica. Cadascuna d’elles percebrà, aproximadament, una subvenció de 1.500 euros per a assumir l’esmentat canvi.

Es fa lectura del resultat del sorteig per a la celebració dels actes de les preseleccions falleres per sectors:

Data

Sectors Hora Localització de l'acte
29 de juny

Quatre Carreres

22:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
29 de juny Pla del Reial-Benimaclet 22:00 Pavelló Sud del Palau de la Música
29 de juny Russafa B 22:00 Sala Canal
30 de juny Pilar-Sant Francesc 22:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
30 de juny Patraix 22:00 Pavelló Sud del Palau de la Música
01 de juliol  Malva-Rosa-Cabanyal-Beteró 21:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
06 de juliol


Pla del Remei-Gran Via

22:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
06 de juliol Mislata 22:00 Pavelló Sud del Palau de la Música
07 de juliol


Russafa A

22:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
07 de juliol Algirós 22:00 Pavelló Sud del Palau de la Música
07 de juliol


Botànic-La Petxina

22:00

Demarcació Falla Azcárraga-Ferran el Catòlic

07 de juliol

Rascanya

22:00

Demarcació Falla Pintor Jacomart

08 de juliol Benimàmet-Burjassot-Beniferri 21:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
08 de juliol Jesús 21:00 Pavellón Sud del Palau de la Música
13 de juliol Camins al Grau  22:00 Pavelló Nord del Palau de la Música
13 de juliol  La Seu-La Xerea-El Mercat  22:00 Pavelló Sud del Palau de la Música 
14 de juliol  Olivereta  22:00  Pavelló Nord del Palau de la Música 
14 de juliol El Carme  22:00  Pavelló Sud del Palau de la Música 
14 de juliol  Creu Coberta  22:00 


Demarcació Falla Enginyer José Sirera-Pius IX

 
14 de juliol Poblats al Sud  23:00  Carrer del Pintor Rafael Mocholí, s/n  
14 de juliol  Quart de Poblet-Xirivella  22:00 


Plaça de Gerardo Garcés de Xirivella

 
14 de juliol  La Saïdia  22:00  Confluència dels carrers de Lleida i Visitació  
20 de julol 


Canyamelar-Grau-Natzaret

 
22:00  Pavelló Nord del Palau de la Música 
20 de juliol  La Roqueta-Arrancapins  22:00  Pavelló Sud del Palau de la Música 
22 de juliol  Benicalap  21:00  Pavelló Nord del Palau de la Música 
22 de juliol Campanar  21:00  Pavelló Sud del Palau de la Música 

El vicepresident 1r de l’àrea d’Incidències, Falla i Participació i Solidaritat Javier Tejero Zabal fa lectura de la nova denominació de les comissions falleres aprovada pel Ple en la sessió del 7 de juny en virtut de l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica. Esta és la següent: Llanterna – na Rovella – av. de l’Oest; general Llorens, Sèneca – Iecla, J. Maestre, Sant Cruz de Tenerife, illes Canàries – Trafalgar; Gayano Lluch, av. La Plata – la Senyera, Senent Ibáñez – Massarrojos, Manuel de Falla – Tamarindos, Calvo Acacio, J. Gales – Litògraf Pascual y Abad, marqués de Malferit i J. Bta. Vives. També informa que del 26 al 28 de juny i del 2 al 4 de juliol es realitzaran jornades de formació per als components de les juntes directives de les comissions falleres.

TERCER PUNT: Aprovació, si procedix, de la proposta conjunta de Classificació de Falles 2019 presentada per la Junta Central Fallera, la Interagrupació de Falles de València, la Federació de Falles d’Especial, la Federació de Falles de 1a A, la Federació de Falles d’Especial Enginy i Gràcia, la Federació de Falles Innovadores i Experimentals i la Federació d'Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana.

En representació de la Interagrupació de Falles intervé el representant Jordi Palanca Marqués. Demostra que l’aplicació en el passat exercici d’un nou sistema de classificació ha fet possible que més comissions estiguen en la categoria que desitgen. Des del 16 d’abril estan realitzant-se reunions amb diferents agents festius que representen a les comissions amb la missió de proposar un barem de classificació i la potenciació de la falla. El resultat és la creació d’una proposta que pose un mínim de pressupost de les comissions en la falla per a participar en el concurs de l’exercici actual. No es tracta d’anar contra les comissions sinó de potenciar la falla.

En representació de la delegació de falla de JCF intervé Salvador García Meri. Exposa que en el Reglament s’esmenta que el més important de la festa és plantar les falles. Des de la delegació es vol donar suport a la cultura fallera i al consens que s’ha creat en este tema.

En representació dels delegats i de les delegades de sectors intervé Joaquín Esteve Ponce. Manifesta que l’objectiu és posar en valor la falla i que ara la paraula la té l’Assemblea de Presidents i Presidentes de les comissions falleres.
Intervenen els representants de les comissions falleres 384, 347, 162, 306, 289, 376, 44 i 162 per a manifestar-ne la seua opinió.

El resultat de la votació és de 72 vots a favor de la proposta, 64 vots en contra i 17 vots en blanc.

QUART PUNT: Aprovació, si procedix, de la proposta que el període de presentació dels projectes i els pressuposts de les falles de 2019 siga entre el 15 de juny i el 16 de juliol de 2018.

Es proposa que la presentació dels projectes i pressupostos de les falles per al 2019 es realitze entre el 15 de juny i el 15 de juliol. També s’afig que els esbossos poden presentar-se després. El resultat de la votació és de 143 a favor de la proposta i 2 vots en blanc.

QUINT PUNT: Precs i preguntes

Es fan diverses intervencions dels representants de les comissions falleres

La sessió es va alçar a les 23.44 hores.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte