• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea Ordinària de Presidents i Presidentes del mes de novembre

Resum de l'Assemblea Ordinària de Presidents i Presidentes del mes de novembre

Aquest és el resum de l'Assamblea Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada el passat dimarts 26 de novembre

30 novembre, 2019 

 

   Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de falla celebrada en la Sala Jubiocio de Benicalap el dimarts 26 de novembre del 2019 a les 22.00 hores davall la presidència de Pere Fuset i Tortosa, com a Secretari General Joaquim Garcia Ortells amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria. 

PRIMER PUNT: Aprovació, si procedix, de l’acta anterior.

   S’aprova per unanimitat l’acta.

SEGON PUNT: Aprovació, si s’escau de la classificació de falles

   El vicepresident 2n d’Incidència, Falla i Participació i Solidaritat  Javier Tejero Zabal exposa que, després de presentada la proposta de classificació de falles en el Ple del 15 d’octubre, es va deixar que es feren al·legacions fins al 31 d’octubre. En l’Assemblea de Presidents i Presidentes del 29 d’octubre esta es va presentar. En el Ple del 12 de novembre es va acordar definitivament que es passara per a la seua aprovació.

   Intervenen els representants de la comissió fallera núm. 193 (Manuel Arnau – Creu Coberta) i de la comissió fallera núm. 198 (plaça de l’Àngel) per  a demanar la permuta  de secció de les seues falles que se’n troben en la 17 i 16 respectivament. 

   El representant de la comissió fallera núm. 100 (arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí) entén que és possible, sempre que complisquen els paràmetres establits per a cada secció.

   El representant de la delegació de Falla de JCF Salvador García Meri informa que es complixen les regles i els pressupostos necessaris per a fer-se la permuta.

   L’Assemblea vota per unanimitat que s’introduïsca per urgència este punt en l’orde del dia. Seguidament es vota també per unanimitat la permuta.

   L’Assemblea decidix per assentament l’aprovació de la classificació de falles del 2020.

   El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica – Ciril Amorós)  exposa que, per a donar-li major validesa a l’acord de la classificació de les falles, caldria realitzar una votació a mà alçada. 

   Secretaria General contesta que no hi ha cap problema, si ho sol·licitat algún membre de l’Assemblea. Si així ho demana este representant, es fa la votació a mà alçada. Com que ho sol·licita, es realitza la votació. No hi ha cap vot blanc ni negatiu per la qual cosa es considera que la classificació es va aprovar per unanimitat.

TERCER PUNT: informació de Presidència

   La Interagrupació de Falles ha concedit el premi Pepe Monforte a la JCF. Felicita l’Assemblea perquè també els  seus membres están premiats. 

   El 30 de noviembre se celebrarà el III Aniversari del nomenament de la festa de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. S’ha preparat un programa amb diverses activitats. Des de les 10 del matí i a cada hora fins a les 13.00 hores hi haurà visites guiades al Museu Faller. Este també acollirà, a les 11.00 hores, la reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers. A les 12.00 hores en els jardins de la JCF tindrà lloc el concert ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch. A més, hi haurà passacarrer amb la Colla de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la JCF. A les 13.00 hores s’hi presentaran els decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia, aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Es lliurarà un exemplar de la nova guia.  Els actes festius conclouran a les 14 hores amb una minimascletà que dispararà la pirotècnia Caballer FX davant del Museu Faller.

  La Mesa de Diàleg Faller ha aprovat les propostes per al ban faller del 2020, les quals han sigut arreplegades per la Junta de Govern. Ja s’ha celebrat la reunió informativa de la policia local i els bombers amb les comissions falleres al Centre de la Petxina per a explicar la sol·licitud de permisos per a este exercici. S’ha editat una guia per a plantejar i solucionar dubtes. Prega que es respecte el termini genèric de finalització de presentació de sol·licitud de permisos que acaba el 31 de desembre.

   Es demana a les comissions falleres que passen per la delegació d’Incidències per a arreplegar la documentació relativa a l’assegurança. L’horari és de dilluns a dijous de 18.30 a 20.30 hores.

   S’han realitzat tots els campionats esportius menys el de futbol sala, ja que la licitació en va quedar deserta. La delegació d’Esport va decidir suspendre’l i convocar-ne el trofeu Fallera Major.

   El 28 de novembre del 2020 serà la final del concurs de playback A i el 30 de novembre del 2020 es realitzarà la final del concurs de playback infantil A.

   Les exaltacions de les Falleres Majors seran el 25 i 26 de gener del 2020. Les entrades per als actes es poden sol·licitar en Secretària les comissions falleres fins al 6 de desembre. En l’escrit cal detallar el nombre de falleres majors i de presidents infantils de cada comissió. Enguany serà  més complexa l’organització de l’acte a causa del canvi d’ubicació.

   La Gala de la Cultura i la Gala de la Cultura Infantil seran el 10 i 11 de gener del 2020.

   S’agraïx la cessió del casal de la comissió fallera Sapadors – Vicent Lleó per a acollir el concurs de Sabuts Fallers i Sabudets Fallers.

   La primera edició del curs de jurats de falla del 2019 ha tingut una gran participació i una molt bona valoració per part de les persones inscrites. S’ha convocat la segona edició i la inscripció ja està tancada.

   La subvenció a les falles es va pagar pel mes de març i ara s’estan aprovant les justificacions. Cal tindre en compte que, si no es justifica, es tornaran els diners. Se n’estan fent els requeriments. El mateix passa amb la subvenció d’enllumenat de carrers. Es desitja tancar estos expedients per a convocar les subvencions del 2020. Les subvencions als aniversaris de falla, insonorització de casals i memòria històrica estan pagades i justificades. La subvenció a entitats musicals no s’ha concedit encara. La Presidència recomana que els pagaments es realitzen per transferència bancària perquè les justificacions resulten més fàcils de realitzar. 

 QUART PUNT: precs i preguntes

   Diversos membres de l’Assemblea intervenen. 

   La sessió s’alçà a les 23.43 hores de la nit.

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte