• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Galiana lamenta la mort de Manolo Algarra, un artista "estimat pel col·lectiu faller que deixa un buit difícil d’omplir"

Galiana lamenta la mort de Manolo Algarra, un artista "estimat pel col·lectiu faller que deixa un buit difícil d’omplir"

L'artesà faller ha faltat este dimarts

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha expressat el seu condol arran la mort este dimarts de l'artista faller Manolo Algarra, i ha destacat que era una persona "compromesa, sincera i estimada pel col·lectiu faller que deixa un buit difícil d’omplir", alhora que ha posat en valor el llegat artístic que deixa l'artesà i la seua "vessant humana".

Galiana ha manifestat que "el més important de Manolo, a més de ser un artista excel·lent que els darrers anys va saber llegir com ningú al públic de l’Exposició del Ninot i que ens va delectar amb grandíssimes falles especialment a Mestre Gozalbo i a Almirall Cadarso, és la seua vessant humana". "Més enllà dels ninots indultats i dels primers premis a les seues falles, ens deixa una persona compromesa, sincera i estimada pel col·lectiu faller que deixa un buit difícil d’omplir", ha afegit.

El president de Junta Central Fallera ha destacat que Manolo Algarra era "defensor, com no podia ser d’altra manera, de la falla com a eix fonamental de la nostra festa" i el fet que "les seues darreres paraules escrites a les xarxes socials són la millor descripció d’una persona amb caràcter, lluitadora i peça fonamental estos últims anys per al col·lectiu dels artistes fallers".

Finalment, ha recordat les paraules que ha escrit el mateix artista, "Que la llama siga ardiendo en vuestros corazones. Siempre falla”, i ha afegit: "Sempre Algarra. Sempre Manolo".

En la història de la festa de les Falles queda el seu llegat artístic i el seu palmarés de ninots indultats, en els anys 2011, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020 i 2021 amb la Falla Almirall Cadarso - Comte d'Altea, en la qual ha plantat 17 falles consecutives en secció Especial. També ha fet història amb la Falla Mestre Gozalbo - Comte d'Altea amb el primer premi de secció Primera A en 2015, 2016, 2018, 2019 i 2022.

Durant tota la seua trajectòria, ha estat molt vinculat al Gremi Artesà d'Artistes Fallers de Valencia, on va ser secretari general, vice Mestre Major i director del seu Museu.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte