• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

"La Nostra Ciutat, el Teu Refugi"

La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat i l'Ajuntament premien a la falla que millor evidencie la tragèdia humanitària dels refugiats i genere consciència social.

“La Nostra Ciutat, el Teu Refugi” és una iniciativa que llança la ciutat de València per a donar resposta a les necessitats de les persones refugiades. El projecte ho desenvolupen les tres organitzacions de referència en l'atenció i acolliment a persones refugiades a Espanya: CEAR, Creu Roja i Accem. Compta amb el suport i col·laboració de l'Ajuntament de València, que finança i fa possible l'engegada del programa.

L'eix de sensibilització i mediació va dirigit a la societat receptora: entitats privades -empreses, entitats bancàries, agents immobiliaris-, societat civil– administració pública, col·legis professionals, centres educatius, associacions veïnals, culturals, esportives. En ell es desenvoluparan activitats dirigides a donar a conèixer la situació de les persones refugiades, les particularitats del seu acolliment, així com les dificultats amb la qual es troben en la seua integració. Entre les accions previstes es realitzaran xarrades i tallers.

Més de 60 milions de persones refugiades s'han vist obligades a abandonar les seues llars i com veiem cada dia moltes d'elles perden les seues vides a les portes d'Europa. Esta crisi humanitària que estem presenciant a nivell global requereix que les ciutats, les institucions i el conjunt de la societat civil s'engeguen per a afrontar este desafiament. El premi “La Nostra Ciutat, el Teu Refugi” pretén visibilizar este repte. D'esta manera veu a les Falles com un moviment tradicional i cultural de reivindicació social mitjançant la crítica i sàtira que constitueix un exemple perfecte de com la societat i la ciutadania de València expressen lliurement les seues opinions i visió del que els afecta i el que ha de canviar.

El premi “La nostra ciutat, el teu refugi” cerca donar un reconeixement especial a la falla que a través del seu monument o d'un ninot en particular evidencie de millor manera la situació dels refugiats.

D'esta manera s'han establit els següents requisits:

• Condicions: Es podran presentar totes les falles de qualsevol categoria o secció, amb absoluta llibertat en el seu plantejament i realització. El Jurado valorarà principalment el tractament respectuós i la gràcia de les escenes o el monument que aborde la desigualtat extrema i promoga la crítica i el debat sobre la necessitat d'un canvi.

• Termini d'admissió: El termini d'admissió dels projectes és fins al 15 de març de 2016. Les inscripcions es realitzen a través de la fitxa d'inscripció, enviant esta a l'email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Premi: Estendard del Premi”La nostra ciutat el teu refugi”, el qual li donarà distinció a la falla per denunciar la injusta situació dels refugiats i contribuir al canvi. Esta falla tindrà un reconeixement per part de les organitzacions que conformen el projecte “La nostra ciutat ,el teu refugi” públicament a través de les seues xarxes socials i mitjans de comunicació.

 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte