• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Mascletà 19: Pirotècnia del Mediterráneo fa història

Mascletà 19: Pirotècnia del Mediterráneo fa història

La Pirotècnia del Mediterráneo fa història amb un terratrèmol a 3 altures.

La mascletà del 19 de març passarà a la història com la més potent viscuda en la Plaça de l'Ajuntament. El dispar va començar de manera tradicional amb una traca valenciana, seguida de 4 fases de foc aeri amb efectes de diversa sonoritat. Després d'un cop sec que va tancar la part inicial, donà inicia la principal. Composta per 5 fases terrestres compostes de fins a 6 calibres de trons diferents, tot això en sintonia amb efectes de foc aeri.

La part diferenciadora i que va convertir a aquesta mascletà en històrica va vindre en el terratrèmol, compost per 10 potents fases de trons i un sistema de calibres "in crescendo", disposat tot en 3 altures, a 60cm del sòl, a l'altura clàssica i un 3r pis a mes de 2.5 metres sobre el terra de la Plaça de l'Ajuntament. Els pirotècnics van aconseguir amb aquest terratrèmol generar la major ovació de les festes de 2024, provocant que tremolara tota la plaça i els carrers adjacents.

Va culminar amb un tret aeri de mes de 6.000 trons en uns pocs segons, tancant de manera hermètica amb un cop sec de trons sincronitzats aeris i terrestres.

Sense dubte, una mascletà de muntatge complex, dissenyada ex profeso per a tancar l'exigent calendari de mascletaes de les festes falleres i com va dir el pirotècnic, per a batre rècords i quedar guardada en la memòria de tots els valencians i valencianes.

Fotografies: Fotofilmax JCF

 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte