• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Burning Man i Fallas, dos festivals units pel foc

Estes falles hem rebut la visita d'una delegació del festival que es celebra anualment a l'estat de Nevada (EEUU), Burning Man.

 

Estes falles hem rebut la visita d'una delegació del festival que es celebra anualment a l'estat de Nevada (EEUU), Burning Man . Al llarg del mes de març, els artistes Karen Cusolito i Arlo Laibowitz han col·laborat amb diferents tallers d'artistes fallers per aprendre les seues tècniques i compartir experiències.

Durant la setmana gran de les falles 2016 vam rebre a membres del comité organitzador del del Burning Man, entre els que trobarem a dos dels fundadors, Crimsom Rose i Will Roger Peterson, el director educatiu, Stuart Mangrum i el director d'iniciatives estratègiques, Tomas McCabe. Que a més de conèixer la festa en profunditat, van mantindre reunions de treball amb diverses organitzacions de la ciutat i l a festa (Gremi d'Artistas Fallerss de València, Junta Central Fallera, Ajuntament de València, Agència Valenciana de Turisme...) per estudiar possibles col·laboracions futures entre ambdos festivals.

Destaca entre el seu programa d'events la conferència que es celebrà a l'IVAM el passat diumenge 13 de març, d'entrada lliure, amb el nom 'Unides pel foc. Burning Man visita les Falles'. En ella explicaren en què consisteix el gran event artístic que organitzen i quines són les característiques i similituds entre el Burning Man i les Falles de València, dos grans festivaes del foc que han decidit establir vincles duraders de col·laboració.
En ella participaren Crimson Rose, cofundadora del Festival Burning Man; Stuart Mangrum, col·laborador del Festival Burning Man i el valencià Christian Almenar, CEO i cofundador de GitStar.

A més de l'interés per la gran quantitat d'artistes i creatius que tenim a la nostra ciutat, els organitzadors del Burning Man també s'interesaren per la pirotècnia. De fet, Dave X, membre de l'equip de seguretat de foc del Burning Man i destacat pirotècnic americà, així ho va afirmar durant la seua visita als espectacles de la mascletà i focs d'artifici nocturns des de dins.

El Burning Man està considerat l'event artístic més gran del món, amb el potencial d'atraure l'atenció dels mitjans de comunicació planetaris. i concentrar més de 70.000 participans en mig del desert de Nevada (a 1.500 quilòmetros de la ciutat de San Francisco). El festival arrancà a 1986 i des d'aleshores s'ha celebrat de forma ininterrompuda cada estiu.

  • Burning1
  • Burning2
  • Burning3
  • Burning4
  • Burningllegada
  • IMG 9891

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte