• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Coneix les candidatures per a les Falles Municipals 2017

Coneix les candidatures per a les Falles Municipals 2017

Es multipliquen les candidatures per a plantar les falles municipals arran del nou procés de selecció

Fins a quatre projectes diferents optaran a plantar la falla municipal l’any que ve, mentre que per a plantar la falla infantil municipal s’han presentat cinc candidatures diferents. “La multiplicació dels projectes presentats respecte a anys anteriors demostra que la nova fórmula per triar les falles municipals apunta en la bona direcció”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Els quatre projectes presentats per plantar la falla gran municipal en 2017 són els de la saga Espinosa juntament amb Juanjo García; el presentat sota la direcció de Manolo García que compta amb Manolo Algarra, Julio Monterrubio, José Aguilar, Manolo Martín i Fet d’Encàrrec; la candidatura conjunta d’Ortifus i Manolo García; i el projecte amb disseny de Socarrat Studio, el guió d’Hernán Mir i la col·laboració de Pedro Santaeulalia.

D’una altra banda s’han presentat cinc candidatures per plantar la falla infantil municipal de l’any que ve: la d’Elena Atienza i Carlos Mondrià, una altra d’Anna Ruiz i Giovanni Nardín, la de Juane Cortell i dos diferents de Ceballos & Sanabria.

"Estic molt satisfet per la bona resposta d’autèntiques primeres espases del món dels artistes fallers al nou procediment per seleccionar les falles municipals”, ha manifestat Fuset, qui ha destacat que enguany no es demana a les candidatures l’assumpció del risc de fer un esbós costós sense cap garantia de no perdre la inversió de temps i econòmica, sinó que se’ls ha demanat un projecte detallat.

A més, ha destacat que “enguany per primera vegada la selecció de les falles municipals no la farà cap polític, sinó que la farà un jurat que tampoc serà triat per cap polític. Els seus membres, amb reconeguda qualificació, han estat proposats per diverses entitats relacionades amb la festa i amb les arts plàstiques. Tots estos canvis han sigut fruit d’un consens amb el Gremi d’Artistes Fallers; de fet, la valoració que les artistes i els artistes ens han traslladat d’estes modificacions ha sigut molt positiva”.

“Després que l’any passat només hi haguera una candidatura per a la falla gran i dos per a la infantil, és molt bon senyal que tantes i tants artistes vulguen plantar en 2017 en la plaça de l’Ajuntament. Estem professionalitzant el procés i això serà bo per a la imatge de les Falles i en concret per a les falles municipals”, ha afegit Fuset.

La setmana que ve es coneixeran els projectes triats i més endavant n’hi haurà una presentació pública.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte