• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

S'obri la convocatòria per al Comboi de Rècord

Un Comboi de Rècord, la iniciativa que es proposa batre el Guinness de major cuinat alhora, amb 3.000 paelles, ha posat en marxa des d'aquesta mateixa setmana el registre per a inscriure's.


Un Comboi de Rècord, la iniciativa que es proposa batre el Guinness de major cuinat alhora, amb 3.000 paelles, ha posat en marxa des d'aquesta mateixa setmana el registre per a inscriure's. Organitzat per Arròs La Fallera i la Junta Central Fallera, juntament amb l’Ajuntament de València, el pròxim 3 de juliol a les 19h al Passeig de l'Albereda de València començarà la major concentració de cuiners fent paella al mateix temps.

El repte gastronòmic té com a objectiu celebrar la consecució del #PaellaEmoji, la primera icona nascuda d'una petició col·lectiva i que, en els pròxims mesos, podrà usar-se als dispositius electrònics. També serà la gran oportunitat perquè els fallers i falleres, que són el major col·lectiu festiu de València, aconseguisquen un Rècord Guinness amb el nostre plat més internacional: la paella.

L'acte estarà obert també a tot el teixit associatiu valencià, de manera que a partir del divendres 17 qualsevol ciutadà -major d'edat- podrà formar part. Eugeni Alemany serà l'encarregat de dirigir els 80 minuts de cuinat, animant tots aquells que decidisquen acostar-se a l'Albereda.

Els interessats tindran fins al 30 de juny per inscriure's en la web habilitada per l'organització amb una donació simbòlica de cinc euros com a garantia de participació. Tot aquell que vulga cuinar una de les 3.000 paelles podrà anar acompanyat d'un ajudant; només necessitarà portar els seus utensilis per cuinar i el ferro.

L'organització aportarà tots els ingredients necessaris gràcies a les tres tones d'arròs de La Fallera, els 15.000 litres d'aigua de Fuente Primavera (San Benedetto), els 900 quilos de tomaques i els 1.500 de bajoqueta d'Alabau, els 6.200 quilos de pollastre del Grupo Sada, els 3.100 quilos de conill del Grupo Hermi i els 15.500 litres d'oli d’Ybarra. La llenya, de la mà de Llenya Bon Llar, les taules i l'arena també estaran incloses en cada parcel·la i la paella (el recipient) per a deu persones personalitzada per a l'ocasió per Aisproyec serà un obsequi dels promotors de la iniciativa, amb la intenció que cada cuiner puga emportar-se-la per a compartir les racions amb els seus pròxims.

El repte de que el món faller i tots els valencians celebren una festa al voltant del seu plat més icònic suposarà la major reivindicació gastronòmica fins el moment. Per merèixer la seua entrada al Llibre Guinness, durant la celebració del Comboi 60 administradors s'ocuparan de controlar el compliment de les normes al llarg de les 3.000 parcel·les. Dos testimonis independents testificaran el compliment de les normes, mentre que l'accés dels 6.000 participants serà gravat amb 6 càmeres perquè quede registre. Altres 6 càmeres col·locades en alt registraran el procés complet de cuinat. Dues personalitats del món de l'esport actuaran com a ‘cronometradors’ i indicaran amb rigorosa precisió l'inici i la fi de la prova. Donat el rigor amb el qual l'organització Guinness comprova la consecució dels rècords, la Junta Central Fallera fa una crida a la responsabilitat dels participants per evitar absències que puguen suposar una desqualificació.

El Comboi de Rècord es posa en marxa per fer possible la major festa de la història al voltant de la paella. I com era d'esperar, el món faller estarà present.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte