• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Ninots indultats 2016 al Museu

Sueca-Literat Azorín i Almirant Cadarso-Comte d' Altea ja formen part de la història de les falles.

 

En les falles 2016 es van alçar amb un dels guardons més volguts pels fallers: el ninot indultat. Sergio Gómez es va convertir en l'artista més valorat, dins del món infantil, a una exposició de rècord, com el primer alacantí en aconseguir este premi. Manuel Algarra va tornar a enamorar als valencians amb la seua escena per a Almirant Cadarso. 

Gràcies als més de 9000 vots rebuts, el llanura dos de Manolo Algarra, acompanyat de la seua guitarra, xiqueta i gos, es va salvar de les flames el passat 19 de març per a convertir-se en una peça de museu. La família circense de Sergio Gómez, amb les seues més de 8000 vots, va portar a l'artista al més alt. 

Enguany, valencians, turistes i fallers vam poder gaudir dels ninots al Museu de les Ciències. A més els guanyadors també van ser exposats al Saló de Cristall de l'Ajuntament per a tots els visitants. 

El director del Museu Faller, Gil Manuel Hernández, no va dubtar a destacar la peculiaritat d'un museu, on les seues obres d'art es trien de forma totalment democràtica per votació popular. El regidor de cultura festiva, Pere Fuset, va convidar a gaudir d'un museu renovat i únic en el món, on els artistes fallers es converteixen en els vertaders representants de la cultura valenciana. 

Durant l'acte, també es va presentar el quadre del pintor José Borrell, que retrata a la Fallera Major de València, Alicia Moreno. El dissenyador Ibán Ramón també va expossar el cartell oficial de les falles 2016 que es va convertir en la imatge de la festa per tota la ciutat de València, així com per altres ciutats com Madrid i Barcelona

Fotos: Fotofilmax

  • EE4J5277
  • EE4J5289
  • EE4J5339
  • EE4J5359
  • EE4J5508
  • EE4J5613
  • EE4J5614

 

 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte