• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Poesia Lírica Fallera 2017

La festa de les Falles ha donat lloc a formes d’expressió artística que conformen un ric patrimoni.

La festa de les Falles ha donat lloc a diverses formes d’expressió artística que conformen un ric patrimoni cultural compartit pels valencians i les valencianes. Entre estos elements, té un paper destacat la poesia lírica, ja que al llarg de la història de la festa han sigut diversos els escriptors que han vist les Falles com a plataforma per a la creació literària en un registre líric.

Així, lligada en alguns casos a alguns dels rituals de la festa, com ara els poemes d’exaltació de les falleres majors, amb el pas dels anys ha anat configurant-se un interessant corpus de poemes publicats en revistes i publicacions falleres. En estes obres, les Falles són preses com a objecte poètic, expressió de vivències i sensacions associades a la festa, però també com a expressió de pertinença a la comunitat.

Per això, davant la necessitat de preservar i impulsar el patrimoni cultural associat a la festa de les Falles, i amb la voluntat de mantindre i fomentar un gènere literari tan vinculat a la llengua i cultura dels valencians, la Regidoria de Cultura Festiva convoca
els Premis de Poesia Lírica Fallera, que es regiran per estes bases.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte