• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Resum del ple de desembre

Resum del ple celebrat el passat dia 13 de desembre en el Saló d'Actes de Junta Central Fallera.

 

En este ple, l'últim de 2016, va comptar amb Raquel Alario, Fallera Major de València 2017, i la seua Cort d'Honor com convidades d'excepció. Després del minut de silenci en record de Rita Barberá, que va ser Presidenta Nata de Junta Central Fallera, va començar el ple seguint l'ordre del dia

1. S'aprova l'acta anterior

2. Informe Presidència

Donada la benvinguda a Raquel Alario, Fallera Major de València 2017 i a la seua Cort d'Honor, Pere Fuset va començar l'informe de presidència informant al ple que el passat 30 de novembre el 11º Comitè Intergovernamental de la UNESCO confirmava que la festa de les Falles entrava a formar part de la llista representativa de Patrimoni Immaterial de la Humanitat i agraeix a les persones i institucions implicades en este reconeixement. Agraeix també la gran participació del món faller en la celebració d'esta notícia, des de la plantà a la "Crida a la Humanitat".

S'informa al ple que 14 de desembre en el Palau de l'Exposició tindrà lloc la presentació dels indumentaristes oficials de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor, així com de la reunió que el dia 15 de desembre es celebrarà amb les comissions que participen en el concurs de carrers enllumenats. El 22 de desembre es celebrarà el brindis nadalenc que reunirà a les Falleres Majors de totes les comissions de Junta Central Fallera.

El termini per a presentar telemàticament els permisos per a les Falles 2017 finalitza el dissabte 30 de desembre.

ExpoJove obrirà les seues portes el 26 de desembre, com informa al ple José Manuel Acosta, Vicepresident 1er. Enguany comptarà amb la participació dels guanyadors dels concursos de Playbacks, el concurs de maquetes i un taller, en col·laboració amb el Gremi d'Artistes Fallers, que mostrarà com es crea una falla. El 4 de febrer esta falla es cremarà amb motiu de la clausura d'esta edició.

Des de la delegació d'Esports es proposa que per a completar equips de futbol infantil es puga realitzar la inscripció per sectors. També es demana autorització al ple per a inciar el tràmit de traslladar la Gala de l'Esport al Palau de Congressos, que compta amb major capacitat i es pot ampliar de 300 a 500 les persones convidades a tal acte.

3. Lectura i aprovació, si escau, del programa de festejos de 2017

Consulta el programa provisional de festejos 2017 ací

4. Composició dels jurats de falles de 2017

La proposta portada al ple i que es traslladarà a l'assemblea segueix les directrius de les Falles 2016, consisteix a formar els jurats de falla i de l'exposició del ninot amb 2 membres que compten amb més de 5 anys d'experiència, 2 membres amb entre 1 i 5 anys d'experiència i 1 membre sense experiència anterior. Aquelles seccions que així ho desitgen, poden sol·licitar triar ells mateixos els seus jurats. Com a diferència a l'exercici anterior, enguany el sorteig de jurats de falla es realitzarà davant notari, i tots els que opten a ser jurat hauran d'haver completat el nou curs preparat per la Delegació de Falla.

Es realitzen diverses intervencions en les quals se sol·liciten aclariments sobre l'obligatorietat d'este curs per a ser jurat, i diversos delegats preguen que s'envie la documentació necessària sobre les votacions incloses en l'ordre del dia per a poder traslladar-la als sectors i poder votar en representació d'aquests. Després de la votació, s'aprova la proposta de la Delegació de Falla, en la qual para els que vulguen participar com a jurat han de completar el nou curs formatiu d'enguany.

5. Poemes a les FFMMV 2017

Abans de traslladar-ho a l'assemblea, el President de Junta Central Fallera trasllada al ple les opcions que es presentaran davant esta, pels quals es triarà el sistema que designarà a l'autor dels Poemes dedicats a les Falleres Majors de València en el Llibre Oficial. La primera opció és que estos versos siguen realitzats pel guanyador del premi Bernat i Baldoví convocat per Lo Rat Penat, mentre que la segona és que siga Junta Central Fallera qui convoque un concurs públic per a tal fi, amb un jurat que eixirà triat de l'assemblea de Presidents. Després de diverses intervencions, els delegats del sector remarquen que esta qüestió ja s'havia votat en l'exercici 2015-2016 i que no coneixen les bases d'este concurs, i la presidència replica que esta proposta defensa el sol·licitat en l'assemblea, que és que siga aquesta la que decidisca, que es respecte la pluralitat lingüística i que el concurs convocat no atenga a condicions polítiques.

Veient els diferents punts de vista exposats es decideix portar a votació este punt. La consulta s'aprova i serà traslladada a l'assemblea de presidents.

6. Informe de delegacions
Infantils. Des de la delegació d'infantils es dóna l'enhorabona als guanyadors en el concurs de Betlems, i s'informa que el lliurament dels premis serà el pròxim dia 18 de desembre en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València amb el següent horari: 9:30 hores Lliure Disseny B, 11:15 hores Tradicional B i 12:00 hores Tradicional A i Lliure Disseny A.

El concurs de maquetes tanca el seu termini de l'inscripció el dia 15 de desembre. Hauran de ser lliurades en ExpoJove el pròxim dia 22 de desembre.

Juntes Locals. El pròxim 14 de gener se celebrarà el campionat de Truc a Xàtiva. Es treballa també en una mostra de teatre faller juntament amb altres juntes falleres, que se celebrarà els dos últims caps de setmana de maig en el Teatre Romano de Sagunt.

Informàtica. Informen de les jornades formatives del nou programa de censos, sistema que entrarà en funcionament el pròxim dia 1 de febrer.

Incidencies. S'aproven els reglaments de regimen intern de les següents comissions: Falla Ceramista Ros-José María Mortes Lerma, General Barroso - Litógrafo Pascual Abad i Garcia Morato - Iecla.

Cultura. S'han celebrat els concursos de declamació infantil, juvenil i sènior i es dóna l'enhorabona als guanyadors d'esta edició. El concurs de presentacions ja està en marxa, i s'informa al ple del record d'assistència al concurs de Teatre Faller, que ha superat els 15.000 assistents.

Participació Ciutadana. Continuen les reunions informatives amb les agrupacions, i en àrea de solidaritat s'ha participat directament amb diverses comissions com Nàquera-Laura Volpi.

7. Precs i preguntes

No hi han intervencions

Fotos: Armando Romero

  • 20161213PLENO001
  • 20161213PLENO002
  • 20161213PLENO003
  • 20161213PLENO004
  • 20161213PLENO005

 

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h