• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Els premis amb més enginy i gràcia

La Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia va reconèixer a les falles més satíriques de 2016  en el lliurament dels premis “Eugeni” i el premi “I+G”. L'Ateneo Mercantil va ser el lloc triat per a albergar esta gran gala el passat dia 28 de desembre, que presentada per Jaume Bronchud i Ángeles Hernández, va comptar amb la presència de Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors de València 2017 i Pere Fuset, President de Junta Central Fallera.

Des de 2006, esta Federació reconeix als guanyadors de l'1er Premi d'Enginy i Gràcia de totes les seccions, tant de Junta Central Fallera com de la Junta Local de Torrent; amb els "Premis Eugeni". Més de 40 comissions, entre majors i infantils, van ser premiades en esta edició, aplaudint així l'excel·lent labor dels seus artistes entorn a una de les principals característiques de les falles: la crítica i la sàtira, l'enginy i la gràcia. D'entre elles, cal destacar que la Humanista Mariner - Manuel Simó va arreplegar este guardó tant per a la seua falla infantil com a gran, ambdos realitzades pels artistes Rafael i Raúl Martínez; així com que els artistes Manuel Martínez Reig, Vicente Espeleta, Sergio Musoles i Juanjo García van rebre este guardó per partida doble.

El "Premi I+G", l'esment especial que es realitza la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gracia, enguany va ser per a la falla Cuba – Literat Azorín, que sota el lema “Calla, canalla!” va realitzar l'artista Carlos Carsí García. Carlos Carsí ja va rebre este guardó en 2012 amb la comissió Vicente Sancho Tello - Xile, i repeteix en esta edició després de ser el gran triumfador de les Falles 2016.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 5701
  • ARF 5706
  • ARF 5712
  • ARF 5730
  • ARF 5736
  • ARF 5754
  • ARF 5765

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte