• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

S'inicia la campanya #LlegimFalles

Inicien una campanya a les xarxes socials i els mitjans de comunicació per potenciar el diàleg entre el món de les falles i el món del llibre.

 

Centre d’Innovació del Ajuntament de València i la Fundació pel Llibre i la Lectura FULL inicien una campanya a les xarxes socials i els mitjans de comunicació per potenciar el diàleg entre el món de les falles i el món del llibre. El punt d’inici i l’eix vertebrador d’aquesta és Descobrir i Redescobrir el monument faller infantil municipal per a aquest 2017. Obra d’Anna Ruiz Sospedra i Giovanni Nardin, Descobrir i Redescobrir és una proposta per a menuts i adults on els seus autors usen els personatges de fantasia perquè creuen «fonamental no perdre mai al llarg de la nostra vida eixe punt d'irrealitat al què de menuts sembla tan fàcil d'accedir i que anem redireccionant i perdent conforme ens fem majors, oblidant-nos que és gràcies a la fantasia que fem possible el que no existix».

La campanya busca en primer lloc donar a conèixer el monument infantil municipal infantil, el primer després de la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Anna Ruiz Sospedra i Giovanni Nardin, han impulsat un blog per mostrar el procés creatiu del monument i com han posat forma física als personatges amb què tantes generacions han crescut.

A partir del monument infantil, la campanya #LlegimFalles vol establir un diàleg ampli entre tots els àmbits de la lectura. Així, les biblioteques municipals de València impulsaran activitats al voltant de la lectura de llibres de fantasia. Des de FULL es cercarà, també, la implicació de llibreters per omplir la ciutat d’aparadors dedicats a les Falles i als llibres de fantasia.

#LlegimFalles a més, desplegarà iniciatives més enllà de la falla municipal. Per una banda amb la creació del premi al millor ninot literari entre els exposats a l’Exposició del Ninot i per altra amb la crida al món faller i a la ciutadania a compartir a les xarxes els ninots dels seus monuments relacionats amb la literatura i quin llibre o personatge inclourien en un monument faller. Las Naves i FULL volen així iniciar un diàleg entre el món de la literatura i el món faller que vaja més enllà de les falles 2017 i esdevinga estable, donant lloc a un espai de cooperació per al futur.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte