• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Pintes i adreços per a les màximes representants

Les firmes Art Antic, Flor d'Aigua i Peris Roca van fer lliurament de les peces.

Dimecres passat les màximes representants de la festa fallera van rebre les pintes i els adreços que lluiran durant el seu regnat amb els seus vestits oficials.

L'empresa Art Antic ha sigut, un any més, l'encarregada de crear els adreços que lluiran les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor. Des de l'any 2001 la signatura dissenya les peces d'artesania que llueixen les Corts d'Honor i cada any cerquen innovar en el seu disseny i adaptar-se als vestits que portaran. Com a gran novetat d'enguany, tots dos adreços estan realitzats en color or, tant el del primer vestit com el del segon.

El primer adreç que lluiran amb el vestit del segle XIX és propietat d'Ajuntament de València i està ja preparat perquè tant xiquetes com a majors ho porten orgulloses el dia de la seua Exaltació en el Palau de la Música.

El segon adreç que portaran les components de les Corts d'Honor, tant infantil com a major, està signat per Valentia, la segona marca de la companyia que compta amb la professionalitat i garantia de Art Antic però amb una distribució més àmplia adaptada a tots els públics.

La Cort d'Honor de Rocio lluirà un disseny únic i exclusiu creat especialment per a elles amb un treball delicat i elaborat que cerca la simetria i l'harmonia. Els pendents són d'estil "neules" acabat en or amb muntures quadrades en Swarovski color verd maragda i penjolls de perla natural.

Les xiquetes que componen la Cort d'Honor Infantil lluiran un model "de tres" acabat en or, amb creu capona i pedres d'espill blanc.

Tots dos dissenys juguen amb el fermall que podrà ser portat tant sobre el mocador com el coll amb una cinta, quedant el mocador subjecte amb l'agulla de pit a manera de fermall. A més, per primera vegada, el joc compta amb una manilla en lloc de polsera.

Com és tradició, Art Antic ha obsequiat a Daniela, Rocio i les seues Corts d'Honor amb una medalla amb la imatge de la Verge dels Desemparats a joc amb els seus respectius adreços i un collaret de nacre.

  • ARF 1879
  • ARF 1887
  • ARF 1890
  • ARF 1892
  • ARF 1974
  • ARF 2031
  • ARF 2035
  • ARF 2038
  • ARF 2050
  • ARF 2055

Per la seua banda, les empreses Peris Roca i Flor d'Aigua han sigut les encarregades de dissenyar les pintes que lluiran les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor. El Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana va acollir l'acte de lliurament d'aquestes peces.

Peris Roca ja va realitzar les pintes de la Cort d'Honor Infantil 2017 per a la Dansà a la Verge i ara ha dissenyat la col·lecció que lluirà la Cort d'Honor Infantil així com els models que portarà Daniela Gómez en els seus dos vestits oficials com a Fallera Major Infantil de València.

La pinta de Daniela per al seu vestit del segle XIX està realitzada amb la tècnica de Flor d'Aigua incloent l'escut de la ciutat. La segona està repujada amb or brill amb una forma més xicoteta amb motius vegetals.

Per a la Cort d'Honor Infantil han dissenyat unes pintes neoclàssiques amb l'emblema de l'escut de València i motius arquitectònics amb acabat en or matisat per al primer vestit. Per al model del segle XVIII lluiran pintes repujades d'una altra lluentor amb patena.

Flor d'Aigua s'estrena com indumentarista oficial després de dotze anys realitzant les pintes de les Falleres Majors per al dia de la Crida. Per a Rocio Gil la signatura ha preparat unes pintes de la col·lecció "Espolines" acabades en or mat amb l'escut de la ciutat i amb forma i dibuix inspirats en l'Espolí Fallera Major. Per al segon vestit, lluirà el model "Noelia Durbán"en forma de cullera amb un dibuix antic molt especial que reprodueix a l'Ángel Custodi de València amb uns dracs mitològics.

La Cort d'Honor de Rocio lluirà amb el seu primer vestit oficial una forma nova amb dibuix clàssic rematat amb l'escut de València en or mat. Per al segon vestit s'ha preparat un model tipus Flor d'Aigua però fetes de raspat, amb una forma més punxeguda amb dibuix de cistella o cor en el seu interior, ja que hi ha dos models.

  • ARF 2154
  • ARF 2213
  • ARF 2220
  • ARF 2228
  • ARF 2234
  • ARF 2240

Complements perfectes perquè les màximes representants de la festa fallera lluïsquen les seues millors gales durant aquestes falles 2018.

Fotos: Armando Romero 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte