• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El segon curs de teatre de la SGAE i la JCF va ser un èxit

El segon curs de teatre de la SGAE i la JCF va ser un èxit

El curs va comptar amb professors de renom

El 18 de desembre es va realitzar en la seu de la SGAE el segon curse teatre afavorit per aquesta entitat i la Junta Central Fallera, a travès de la seua delegació de Cultura. No obstant açò, no solament es tractava de classes d'interpretació, sinó també hi havia cursos d'adreça i creació literària.

Esta iniciativa pretenia desenvolupar el talent i incrementar les habilitats de tot el col·lectiu actoral de les Falles, incrementant així la qualitat de la posada en escena d'una festa que ja ha sigut reconeguda per la seua capacitat d'inclusió i la seua diversitat com a Patrimoni de la Humanitat.

Este programa, promocionat per JCF fermament impulsat per la SGAE, s'emmarcava en el conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats aquest mateix any 2017 en el qual la SGAE i la JCF desitjaven i desitgen contribuir a la promoció i protecció del patrimoni cultural valencià en el futur.

El curs, com s'havien vist en el seu primer lliurament, va aconseguir el seu contingent gens més obrir-se el termini I una vegada més va comptar amb professors tant de gran renom en el món teatral i coneixedors de la seua terra com Sergio Caballero, Sònia Alejo i Chema Cardeña.

Així SGAE i la JCF esperen seguir construint a dinamitzar i promoure les activitats culturals dels nostres autors, i, alhora, afavorir la creació de nou repertori teatral de qualitat vinculat al món faller.

A propòsit dels professors

Sergio Caballero (Vila-real, 1974) es va formar en el Col•legi del Teatre de Barcelona. Actor de teatre, cinema i televisió, i director teatral. Ha treballat també amb Albena Teatre, Teatre Nacional de Catalunya,… A més, va crear la companyia Mutis pel Fòrum, amb la qual va realitzar espectacles com Jar, Nus o La senyoreta Júlia. En 2008, va fer muntatges com El congelador, La indiferència dels armadillos o Temporada baixa. En l'àmbit de la televisió, ha treballat com a actor en sèries com Va unir Musical Dóna Cape, *Nissaga de poder, El comissari, L’*Alqueria Blanca, Explica'm… i, en el del cinema, en pel·lícules com Són de mar o Jocs de família. Al llarg de la seua trajectòria, Caballero ha rebut nombrosos premis i reconeixements; entre ells, el Premi Taules 2012 al Millor Actor de la Federació de Teatre *Amateur de la Comunitat Valenciana o el Premi al Millor Actor en la XII Mostra de Teatre de Barcelona 2007.

Sònia Alejo (Almassora, 1971) es defineix com una “obrera del teatre”. Compagina l'escriptura dramàtica amb la interpretació, l'adreça i la gestió cultural. Té estudis d'Interpretació en l'Escola Municipal de Teatre d'Almassora. A més, ha assistit a nombrosos cursos i seminaris impartits. Com a autora, ha signat títols com L'últim final, Cendres (Premi de Teatre Breu en Valencià ‘*Evarist Garcia’ d'Alacant), Les entranyes del paradís o Abelles (per encàrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat de València). D'altra banda, ha escrit diversos textos i guions per a espais públics i espais no convencionals, com Pluja de paraules i Zona X. Alejo és membre estable de la companyia Visitants.

Finalment, Chema Cardeña és dramaturg, actor, professor i director de teatre. Es va llicenciar en l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València i un any després va ingressar en l'Institut Shakespeare de València. Des de llavors, ha passat pel Centre Dramàtic de València i diverses companyies privades, a les ordres de directors com John Strasberg, García Valdés o Edward Wilson. Va fundar la companyia L’Americana Teatre. Ha escrit al voltant d'una trentena d'obres, a més de dirigir més d'una vintena d'obres pròpies o adaptacions de clàssics. Ha participat també com a actor en diverses pel·lícules i sèries de televisió. Alguns dels premis que ha guanyat durant la seua trajectòria artística són el de la Crítica de Barcelona 1999, la Crítica de València 1996 o el Max Aub de Teatres de la Generalitat Valenciana 1998.

  • IMG-20171218-WA0019
  • IMG-20171218-WA0020
  • IMG-20171218-WA0021
  • IMG-20171218-WA0022
  • IMG-20171221-WA0007
  • IMG-20171221-WA0008
  • IMG-20171221-WA0009
  • IMG-20171221-WA0010
  • IMG-20171221-WA0011

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte