• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Cultura Festiva reforça la inversió en pirotècnia

El sector pirotècnic rebrà enguany un 37,5 % més que en 2015 per cada mascletà

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha anunciat un nou increment, el tercer consecutiu, en la retribució al sector pirotècnic “per complir amb el compromís que el govern de Joan Ribó va assumir des de l’inici del mandat amb el sector pirotècnic valencià” i que ha comportat en només dos anys i mig un increment d’un 37,5 per cent respecte al que cobrava el sector per una mascletà en 2015.

“Cada euro que invertim en pirotècnia comporta un gran retorn econòmic per a la nostra ciutat en sectors com el de l’hostaleria. Per això és tan important que el sector pirotècnic trobe en l’Ajuntament de València el suport que sempre ha merescut”, ha afegit Fuset, qui ha posat en valor la importància patrimonial de la pirotècnia i la seua contribució fonamental en la consecució de la consideració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat en ser un dels seus pilars bàsics. Per això, ha recordat que es va fomentar la participació del sector amb diverses reunions i un qüestionari per conéixer les seues preocupacions i reivindicacions.

El d’enguany serà el tercer increment consecutiu de 500 euros en la quantia econòmica que percebran els pirotècnics per cada mascletà, el que permetrà passar dels 4.000 euros per mascletà en 2015 als 5.500 d’enguany, un 37,5 per cent d’augment total. També s’incrementaran les quanties a percebre pels castells de focs artificials (20.000 euros, pels 19.500 de les edicions anteriors) i per disparar la Nit del Foc i la cremà de les falles municipals (59.000 euros, en lloc dels 56.000 que rebien fins ara).

Fuset ha destacat que el compromís del govern de Joan Ribó amb la pirotècnia ha permés que el sector aconseguisca un gran protagonisme en estos dos anys i mig en moltes celebracions de la ciutat, com ara la festa de les campanades de Cap d’Any, la Cavalcada de Reis o la Gran Fira de València i s’han multiplicat les disparades d’espectacles pirotècnics organitzats tant per la Regidoria de Cultura Festiva com per la JCF, com ara el de la inauguració de l’Exposició del Ninot o l’Alba de les Falles. A més, ha assegurat que enguany hi haurà novetats espectaculars, algunes de les quals es coneixeran demà dijous en la Gala de la Pirotècnia.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte