• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Unitat didàctica sobre Falles a les escoles

La JCF ha posat a disposició de les escoles infantils una unitat didàctica sobre les Falles. 

Es tracta d'un nou recurs educatiu dedicat íntegrament a la festa de les Falles que té la finalitat de donar a conéixer i treballar amb l'alumnat d'infantil les característiques i elements fonamentals de les nostres festes, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha presentat este matí esta Unitat Didàctica sobre Falles, que ha sigut elaborada per l'equip de professors i professores de l'Escola Infantil Les Rondalles de València. La presentació ha comptat amb la presència de les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, així com amb el secretari de l'escola Les Rondalles, Pere Pau Garín, una representació de l'equip pedagògic del centre, i membres de la Junta Central Fallera.

Al llarg de les seues 140 pàgines, la unitat oferix nombroses activitats i propostes didàctiques. Els continguts estan pensats per a alumnes de 3, 4 i 5 anys d'edat, i es presenten íntegrament en valencià. Així mateix, i atés que es basen en l'ús d'imatges i pictogrames, poden servir també per al seu ús amb persones amb diversitat funcional.

La unitat didàctica ja està disponible per a ser descarregada en la web oficial de la Junta Central Fallera, www.fallas.com, en l'apartat Recursos (http://fallas.com/index.php/main-jcf-va/recursos-va). La iniciativa d'elaboració de l’esmentada Unitat ha partit de la Delegació de Promoció del Patrimoni de la Junta Central Fallera que, des de l'inici de l'actual exercici, va observar i va voler donar resposta a l'evident falta de material didàctic que s'ha detectat en els col·legis sobre les Falles. Este material es pot usar durant tot l'any, però especialment en estes dates és especialment apropiat. La proposta també ha comptat amb el suport de la Comissió d'Atenció a la Diversitat de JCF. Tant el regidor Fuset com la resta de personas participants han subratllat el seu desig que "moltíssims professors puguen usar este material des de demà mateix".

Els diferents apartats de la Unitat arrepleguen els diversos aspectes que van fonamentar en el seu moment la candidatura i el reconeixement de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. 

  • 0306-Unitat-didactica-Falles-02
  • unidad 1
  • unidad 2
 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte