• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Esta setmana es coneixerà als artistes de les Falles Municipals 2019

Esta setmana es coneixerà als artistes de les Falles Municipals 2019

Dimarts es revelaran els de la infantil i dimecres els de la gran

Per tercer any consecutiu seran dos jurats de caràcter faller i artístic els qui triaran les falles municipals de 2019 després de valorar les diferents candidatures que els propis equips d’artistes fallers defensaran personalment. Ho faran demà i dimecres en sengles procesos que com en els dos anys anteriors no comptaran amb el vot de cap representant polític. La composició dels jurats, que serà secreta fins al moment de la deliberació, ha estat proposada per entitats falleres i artístiques valencianes respectant la paritat de gènere en la seua composició i estarà integrat per persones de reconeguda solvència en l’àmbit de les falles, les arts i la cultura.

El comité de selecció de la falla gran municipal per a l’any 2019 estarà integrat per les persones proposades per la Federació de Falles de la Secció Especial, la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València. Junt a estes entitats del món faller també participaran els experts proposats pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Festival Intramurs com a referents artístics de la ciutat.

Serà dimecres quan es coneixerà quin artista o equip firmarà el projecte de la falla gran municipal per a l’any que ve. Abans, demà, es coneixerà qui plantarà la falla infantil municipal. El comité de selecció en el cas del cadafal infantil l’integraran els experts proposats per la Interagrupació de Falles de València, la federació de Falles I+E i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València. Com en el cas del jurat qualificat de la falla gran, també en el cas de la falla infantil participaran altres dos entitats que en este cas estaran relacionades amb l’art i l’educació. Així les persones designades per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i el Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València completaran un jurat on el regidor Pere Fuset i un representant de la Junta Central Fallera estaran presents com a testimonis del procés, amb veu però sense dret a vot.

Fuset ha destacat que la metodologia emprada durant este mandat, fruit de les bases consensuades amb el gremi d’Artistes Fallers, ha incorporat algunes de les reivindicacions històriques del col•lectiu d’artistes, com ara l’eliminació de l’obligatorietat de l’esbós, amb la càrrega econòmica i de treball que això comportava per als equips artístics. En contraposició, estos equips sí poden presentar els seus projectes de forma presencial davant els jurats i respondre a totes les seues preguntes i dubtes per poder defensar la seua candidatura per a plantar en la Plaça de l’Ajuntament. Un procés que, a més a més, es farà de forma diferenciada en el cas de la falla gran i la infantil.

Enguany, després d’anys amb els pressupostos congelats, l’Ajuntament ja va anunciar un notable increment econòmic en els pressupostos de les falles municipals, que arribarà als 205.000 € en el cas de la gran i als 28.500 € en el cas de la infantil. A més, en les bases es mantindrà l’aposta pels materials sostenibles i la singularitat i la sàtira entre altres aspectes perquè siguen valorats pels jurats.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte