• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

El Saló de Cristal acull els ninots indultats 2018

La iniciativa es repetix per tercer any consecutiu

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València acull des de hui i fins el pròxim divendres els dos ninots indultats en les Falles d’enguany. Per tercer any consecutiu la Regidoria de Cultura Festiva ha organitzat la Setmana del Ninot Indultat, amb la col•laboració del Museu Faller de València, amb l’objectiu de potenciar la visibilitat d’estes obres d’art entre les persones que visiten la Casa Consistorial.

Com a novetat, l’exhibició dels dos ninots indultats enguany va acompanyada per uns panels explicatius que informen sobre les Falles, el Museu Faller de València, l’indult del foc i qüestions específiques sobre les dos obres exposades. D’una banda, hi ha l’obra ‘La llibreria’, del Taller d’Algarra per a la comissió Almirall Cadarso – Comte d’Altea; d’una altra, hi ha l’obra ‘Vicente Enguídanos, l’últim velluter’, de l’artista Sergio Gómez Ferrer per a la comissió de la Falla Barri Beteró.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat que amb esta iniciativa el consistori torna a posar en valor la centralitat de la falla, com a element principal de la festa gran de la ciutat, així com de les comissions falleres i dels artistes fallers, eix central de les Falles. «El que fan els artistes fallers és art amb majúscules. Per això des del primer dia este govern ha volgut que les seues obres no s’amunteguen en una carpa sinó que s’exhibisquen en un museu i també en un espai noble de la casa de tots els valencians i valencianes, com el Saló de Cristall», ha explicat.

El regidor ha destacat que són moltes les persones que visiten l’Ajuntament de València, moltes d’elles visitants a qui «la Setmana del Ninot apropa les obres dels artistes fallers i, per tant, l’essència de les Falles», perquè puguen apreciar el treball que porten darrere i facilitar el seu interés tant per les Falles, en general, com, en concret, pel Museu Faller, del qual estos ninots indultats passaran a formar part.

  • 0702-Setmana-Ninot-1-1
  • 0702-Setmana-Ninot-2-1
  • cartel-ninot-cristal

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte