• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Rocío i Daniela acomiaden el 2018 amb un discurs ple de sentiments

Rocío i Daniela acomiaden el 2018 amb un discurs ple de sentiments

 

Les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, s'han dirigit al món faller molt emocionades

Després de l'emocionant inici de la gala, marcat per les llums i l'espectacularitat de l'aparició de les candidates en l'escenari, les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, acompanyades de les seues Corts d'Honor han desfilat per última vegada davant el món faller que, una vegada més, els han brindat tot el seu afecte.

A continuació, s'han dirigit a tot el públic assistent amb aquest emocionant discurs:

 

FONTETA: 29 DE SEPTIEMBRE DE 2018

1).- INTRODUCCIÓ

ROCÍO

Benvolguts fallers. Ja vos anuncíem que anem a ser molt breus, així que vos demanem que sigau amb nosaltres. Tenim clar que hui el protagonisme es per a totes elles.

2).- MON FALLER

DANIELA

“Me pregunte si les estreles s’allumenen en el fí de que algún día, cada ú puga trovar la seua”

Món faller, hui tinc l’oportunitat de dirigir-me en tot el meu cor a vosatros, ELS FALLERS. Des de el sector de Benimàmet-Burjassot-Beniferri fins als fallers de Poblats del Sud, donar-vos les gràcies als de Jesús i Patraix fins als fallers que pertanyen als Camins al Grau, perque cada ú de vosatros ha escrit les fulles d’un conte maravellós plé de sentiment i carinyo, un conte que he pogut viure junt a les meues companyeres de la Cort d`Hornor i que mai oblidarem perque com dia nostre Chicotet Príncep : “Només en el cor se pot vore bé, lo essencial és invisible als ulls”.

La Falla, l’element principal pel que gira tota la festa mos ha ensenyat a saber que “ lo que fà important a la teua rosa, és el temps que has passat en ella”, i enguany nos haveu fet partícips de vostres actes més importants, compartint presentacions, aniversaris i actes culturals, per tot este temps vixcut en nosatres, gràcies. Gràcies per vostre afecte fallers de Mislata i Algirós, per tants aplaudiments rebuts gràcies Benicalap-Campanar i per obrir-nos les portes de vostres Casals, gràcies fallers de Malvarrosa-Cabanyal-Beteró.

Rialles, Flors, Cançons, Balls… per cada paraula dita per a exaltar-nos gràcies fallers del Plà del Remei-Gran Via, per allumernar-nos fins a les estreles gràcies fallers de Russafa i per cada vegada que vos heu possat en peu, gràcies fallers del Pilar-Sant Francesc.

ROCÍO

Després d’un any de relació amb vosaltres, em sent amb la suficient confiança per a fer-vos una confessió: com en qualsevol relació el support de la teua parella és fonamental. Perqué pots estar en el teu millor moment i de sobte la vida te colpeja, perquè la vida no entenc de falles i en eixos moments, vosaltres heu fet que puguera alçar el cap, mirar-vos als ulls i somriure.

Perquè cadascú té una percepció de la relació i jo, vos he de dir, que he sigut molt feliç amb vosaltres, per això m’agradaría que em recordareu com una persona que vos ha necesitat, que ha volgut estar al vostre costat, tocar-vos, abraçar-vos., perquè m’he emocionat amb vosaltres, i tambe he riscut i he plorat amb vosaltres. No deixeu mai de voler a esta festa, perquè no vos imagineu el que sou capaços de donar.

3).- CORTE DE HONOR

DANIELA

Dia el Chicotet Princep que “Totes les persones grans han començant sent chiquets”, i açí teniu a dotze chiquetes que han demostrat lo que serán en un futur, eixemple de grans i compromesses falleres que han segut orgull de tots i han aportat lo millor de cada una ad este conte. Per aixó, done les gràcies als fallers de Quatre Carreres per l’espontaneïtat i gràcia de Alba, per l’elegància i sinceritat del fallers de la Roqueta-Arrancapins representats en Vega, la dolçor i felicitat de Nekal portada des de Quart de Poblet-Xirivella, el caràcter i encant de María propi dels fallers del Canyamelar-Grau-Natzaret, de la Saidia hem vixcut l’alegria i inocència de Marta així com la generositat i tradició de Lola. Gràcies fallers de l’Olivereta per la complicitat i l’amor de Marina, aixina com l’amabilitat i les rialles de Aitana Gómez representant als fallers de Plà del Reial-Benimaclet. Gràcies per l’ilusió i afecte de Paula així com del carinyo i la confiança de Aitana Piquero representant a tots els fallers de la Creu Cuberta. El treball i autenticitat del fallers del Carme ho ha transmet Daniela Esteve i la responsabilitat i saber estar de Blanca ha representat a tots els fallers de Rascanya.

ROCÍO

Jo ara vullc fer-vos una pregunta: ¿Com és possible no poder viure sense unes persones que coneixes només un any? Ja vos imagineu de qui vos parle… D’elles, encara que ja vos he dit el que pense en moltes ocassions, vullc que tota la nostra gent sàpiga la Cort que ha tingut: 12 dònes que amb la seua entrega i passió per les falles vos han representat amb una professionalitat exquisita. Podeu sentir-vos molt orgullosos del seu paper en esta festa.

Perquè heu sigut les meues mans i els meus peus. M’heu entregat la vostra amistat més sincera, les mirades més complices. Gràcies per cuidar-me i per haver-me donat tant. Jo, també he intentat donar-vos el millor de mí cada día, estar sempre al vostre costat, mimar-vos, perqué l’amor que una FMV té per la seua Cort d’Honor és etern.

Començares sent el meu president i t’has convertit en un gran amic. Has estat al meu costat sempre, m’has agafat de la ma, m’has abraçat quan ho he necessitat. Gràcies per voler-me i cuidar-me, per ser tan bona gent i tan bon faller. Gràcies, Pere, a tu i al teu equip que forma JCF.

4).- FALLERES MAJORS

DANIELA

“Si vas a vindre per eixemple a les quatre de la vesprada, des de les tres yo començaria a ser feliç” Rocio has segut una part fonamental d’este conte i juntes hem vixcut momets imborrables, gojant del carinyo del món faller i de tots els valencians, aixina com de les nostres festes germanes de Castelló i Alacant. M’has ensenyat la devoció i el sentir lluitador dels fallers de la Seu-La Xerea- Mercat que han tornat a viure la màgia de tindre una gran Fallera Major de Valéncia, i junt a la teua Cort d’Honor heu segut l’espill perfecte de dones valencianes i falleres.

ROCIO

La meua xiqueta hem vivit moments màgics juntes, i que mai oblidarem. M’he sentit orgullosa de tu cada minut, amb cadascú dels teus pasos, amb cadascuna de les teues paraules. Paraules que ens han arribat al cor a tots I que han passat a la història. Tu, junt a la teua cort d’honor m’heu furtat el cor per a sempre.

I mes Daniela, de seguro que mai oblidarem tot el què hem viscut amb les màximes representats de les nostres festes veïnes, elles son les nostres amigues, Bellea del Foc d’Alacant Sofia Escoda i Aleida Gonzalez; Reines de les Festes de la Madalena Carla Bernat i Natalia Palacio.

DANIELA

“Se deu demanar a cada qual lo que está al seu alcanç realisar”, Si hi ha un sector faller que confià en mi des de el primer moment donant-me l’oportunitat de representar-los i viure este conte, son els fallers i falleres de Botànic-La Pechina. Gràcies per tot el soport i per haver-me emocionat cada volta que mos trobavem.   Vos porte en lo cor.

“No era més que una falla semblant a cent mil atres, pero era la meua i aixó la fà única en el món” El conte s’acaba i toca tornar a la Comissió que m’ha vist nàixer i m’ha fet ser la fallera que soc, on tinc a la meua família i la que m’ha ensenyat que Ser Faller és la Millor Extraescolar, torne a la Falla Santa Maria Micaela – Martí l’humà. Gràcies Micaelos per viure en mí este conte en els millors dels somriures, i tan sols desige que estigau orgullosos de mí. Per ser únics i per ser els millors, Vos vullc.

5).- CANDIDATES

ROCÍO

Candidates a FMV, vos demane que ameu al mon faller tant com ho he fet jo, perquè si el que esteu vivint hui és màgic, no vos podeu imaginar el que teniu per davant. És increible el que tota esta gent es capaç de donar. El seu respecte per la dona fallera no té limits. Per això es tant important el vostre paper.

Mai en esta societat les dones hem tingut tant a dir i a aportar. Aprofiteu eixa revolució per a seguir demostrant que les dones hem de liderar esta epoca. Tenim la sort de formar part d’un colectiu únic en el mon i importantissim per a esta ciutat, teniu en les vostres mans la oportunitat de defensar-lo amb orgull i responsabilitat.

DANIELA

“No es pot renunciar a tots els teus somis soles perque ú d’ells no es complí”, candidates a Fallera Major Infantil de Valéncia recordeu que si no sou triades teniu la condició més important de totes, la de ser Faller, eixa que te dona l’oportunitat de escriure fulles i fulles de contes maravellosos, i per que no algún dia hi haja de veritat un chicotet príncep que també nos represente com a chiquets fallers.

6).- COMIAT

DANIELA

Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de Valéncia 2018, ha aplegat l’hora de finalisar nostre conte, aixó sí, sent felices i falleres per a sempre!

ROCÍO

L’esència de les Falles és efímera i encara que el meu matrimoni amb esta festa no s’acabarà mai, jo torne a la meua falla, a la Plaça de la Merced, al meu sector la Seu-Xerea-Mercat, però jo sempre estaré a la vostra disposició. La lliçó de vida que he aprés gràcies als fallers, l’aplicaré en el meu día a día perquè treballar per esta festa…. és un regal que ens han fet als valencians i a les valencianes i ho hem d’aprofitar.

Falleres i fallers, vos promet estar sempre què em necessiteu. Vos estime, per sempre.

Fotografies:Fotofilmax

  • ARF 3589
  • ARF 3605
  • ARF 3642
  • ARF 3689
  • ARF 3701
  • ARF 3710
  • ARF 3772
  • ARF 3805
  • ARF 3820
  • ARF 3875
  • ARF 3894
  • JVZC0038
  • JVZC9821

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte