• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

La Verge Submergida rep la seua ofrena floral

L'Agrupació de Falles del Marítim va realitzar la seua Ofrena Marinera

Com cada any, l'Agrupació de Falles del Marítim va celebrar el passat 30 de Setembre un dels seus actes més cridaners, l'Ofrena a la Verge Submergida. La figura està situada en el Real Club Nàutic de València, en l'espigó de la part exterior.

La imatge, esculpida en bronze 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant açò, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d'haver restaurat la imatge, els membres del club de bussege GISED, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge en un lloc més accessible, enfront de l'espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat.

Eren les 10 del matí del diumenge quan es donava inici a l'acte, des de la Marina Real es procedia a la pujada als catamarans que van realitzar una xicoteta travessia fins al lloc on es troba la imatge. A l'ofrena van assistir els màxims representants de les 45 comissions que formen l'agrupació, el seu President, Pepe Pastor, i les Falleres Majors de València, Daniela Gómez de los Ángeles i Rocio Gil Uncio. Les màximes representants de la ciutat, van acudir acompanyades de Ramón Estellés, Secretari General de Junta Central Fallera, i Daniel Buj, Vicepresident.

Van ser Daniela i Rocio, en representació del món faller, els qui van lliurar als submarinistes de GISED el ram de flors que se submergiria fins a arribar a la imatge de la Verge. Així mateix, les Falleres Majors i Infantils que formen part de l'Agrupació de Falles del Marítim, van llançar una flor a l'aigua en senyal d'ofrena.

Les Falleres Majors de València, Daniela y Rocio, van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà el catamarà des de bastidors ja que el capità de l'embarcació els va convidar a la cabina de comandaments.

L'Ofrena finalitzava amb l'entonació de l'Himne de la Coronació i la volta fins al port per a desembarcar dels catamarans.

Una Ofrena diferent i especial que segur les Falleres Majors recordaran amb emoció en ser un dels últims actes del seu regnat com a màximes representants de la festa fallera.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • Virgen-Sumergida-1
  • Virgen-Sumergida-2
  • Virgen-Sumergida-3
  • Virgen-Sumergida-4
  • Virgen-Sumergida-5

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte