• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

La Generalitat entrega els Premis Rei Jaume I

Marina Civera asisteix com a convidada a la cerimònia en el seu 30 aniversari

En la monumental Llotja dels mercaders de València ha tingut lloc hui la cerimònia de lliurament de premis de la Fundació Rei Jaume I, que premien la investigació i el desenvolupament científic i empresarial. L'acte ha estat presidit per Felip VI i també ha comptat amb la presència de Joan Ribó, Ximo Puig i Pedro Duque, Ministre de Ciència, Innovació i Universitats. A més, la nostra Fallera Major de València també va ser convidada a aquest acte de gran importància en la comunitat científica d'Espanya.

A tempo de la Banda Municipal s'ha rebut als mereixedors d'este prestigiós guardó d'enguany: María Vallet Regí, investigació bàsica; Xavier Freixas Dargallo, economia; Dolores Corella Piquer, investigació mèdica; Íñigo Losada Rodríguez, protecció del medi ambient; Ramón Martínez Máñez, noves tecnologies i Enrique Silla Vidal, premi emprenedor.

En obrir l'acte ha pres la paraula Joan Ribó, alcalde de València, que ha volgut destacar la importància de ser una ciutat sostenible, intel·ligent i oberta "on el saber es reconeix i el talent es promou, on es dóna suport al treball apassionat dels homes i les dones de ciència, on la investigació té alta consideració social que mereix en l'engranatge que mou el benestar i el progrés social". Ha volgut tancar el seu discurs recordant l'acord per a crear el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible, després d'haver sigut nomenats per la FAO com a capital mundial de l'alimentació sostenible, i finalment agraint als presents i guanyadors el seu suport als premis i a la ciència.

Li ha seguit en el torn de paraula Vicente Boluda, President de la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats, que ha parlat sobre els premis, l'emprenedoria i l'aportació de la Comunitat Valenciana al sector i ha dedicat unes paraules d'homenatge a Santiago Grisolía, alma mater dels premis. Posteriorment s'ha visionat un vídeo sobre el treball dels guanyadors, i el professor Javier Quesada ha llegit les actes del jurat. A continuació el monarca ha entregat les medalles als protagonistes i María Vallet, en representació dels guardonats ha donat un discurs d'agraïment.

Portant una hora d'acte pren la paraula el President de la Generalitat Ximo Puig que ha ressaltat que la Fundació Jaume I porta 30 anys "potenciant i donant a conéixer el millor del talent, impulsant el millor motor del nostre futur. Sense ciència no hi ha res. Per això hem de celebrar la ciència i als qui l'estudien, la treballen i la traslladen a la societat".

Finalment el Rei Felip VI ha pronunciat un discurs en el qual ha dedicat paraules de reconeixement a València i a la Comunitat i als premis Jaume I per ser un important pont entre ciència i empresa. Amb aquests premis "Valencia ha visto consolidarse, con cada convocatoria, una trayectoria de calidad, madurez y rigor de tres décadas. Han sido treinta años de impulso al talento, al esfuerzo, al firme compromiso con el progreso; un recorrido verdaderamente fructífero que han convertido estos galardones en una referencia internacional ampliamente reconocida".

Finalment es va acomiadar amb desitjos de progrés i benestar sostenible per a tots i cadascun dels ciutadans i entre aplaudiments van començar a sonar les notes de l'himne regional per a tancar l'acte.

Tot va ocórrer davant l'atenta mirada de Marina, FMV 2019, que en el seu càrrec continua assistint a visites i actes de diferents institucions per a conéixer  no solament la nostra festa, sinó també els diferents àmbits de la Comunitat Valenciana i poder representar a tota la societat en este any tan especial.

Fotografies: Ajuntament de València

  • 1107 Premis Jaume I
  • 1107 Premis Jaume I 2
  • 1107 Premis Jaume I 3
  • 1107 Premis Jaume I 4

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte