• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Comença la Gran Festa de la Marató 2019

S'inaugura el cap de setmana en el qual la Ciutat de les Arts i les Ciències serà epicentre del running

Ahir, 29 de novembre, es va donar el tret d'eixida a la gran festa de la Marató València Trinidad Alfonso EDP. En una roda de premsa organitzada en el Museu de les Ciències Príncep Felip, els organitzadors van donar les primeres informacions sobre aquesta gran cita amb l'esport. Així es va presentar la 38ª edició d'aquest esdeveniment.

Aquesta ocasió s'ha aprofitat per a destacar la febre per la vida saludable, que és causa i reflex, del creixement de la marató de la nostra ciutat. Un vídeo recordava el gloriós moment en el qual, en la marató de 2017, es va batre el rècord mundial, convertint-la en la més ràpida del món. Això es va combinar amb el documental "L'Ànima de la Marató València" sobre la preparació i la festa de la Marató, amb la intervenció de diferents persones de l'organització.

El clima, l'orografia i un bell entorn com és la Ciutat de les Arts i les Ciències, cor de la marató, són alguns dels factors que fan d'aquest repte un dels més atractius per a corredors espanyols i internacionals. Així com altres activitats organitzades per al cap de setmana com la fira Expo Esport València.

Tot això ha fet que enguany es tancaren les inscripcions, fa ja dos mesos, en 22.000 corredors, un 36% dels quals són internacionals, provenint d'un total de 90 països diferents. Per això s'ha preparat en l'aspecte mèdic el "major dispositiu de Creu Roja d'Europa" en paraules del doctor Luis Cort.

La presentació va ser presidida per president de Correcaminos, Paco Borao; la presidenta de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor; i la regidora d'Esports i Salut de l'Ajuntament de València, Maite Girau. Les tres principals vessants de l'organització.

Borao va voler destacar nostra marató com a referència internacional pel que és necessari "ser totalment acurat amb la qualitat i els serveis". Per la seua part Teixidor va destacar la importància de compartir i agrair a col·laboradors, patrocinadors o voluntaris. Girau, ha volgut recordar la faceta inclusiva i solidària de la Marató, que enguany tindrà com a beneficiari a la Fundació Pequeño Deseo. A més en els premis s'inclouen quatre categories per a persones amb diversitat funcional. D'altra banda ha parlat sobre la presència de la dona en la marató que enguany s'ha acostat al 20% del total de participants. Finalment ha parlat sobre el reclam que és l'esport valencià, atraient aquest cap de setmana a 50.000 visitants.

La celebració es va clausurar amb la intervenció de tres dels quatre magnífics, quatre homes que han corregut les 38 edicions de la marató valenciana.

El món faller també està molt present en aquest esdeveniment, i és que l'organització de la marató compta amb els fallers i falleres per al paper de l'animació, que també és un element indispensable. La falla Duc de Gaeta va intervindre com a guanyadora del premi d'animació de 2017.

I com no podia ser d'altra manera, Marina Civera, Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor també van estar presents en aquest acte de presentació i diumenge que ve 2 de desembre eixiran als carrers com molts fallers i falleres, valencians i valencianes; per a animar a eixos corredors, per a intentar batre tots els rècords i per a convertir la Marató València Trinidad Alfonso EDP en la millor del món.

Més informació en https://www.valenciaciudaddelrunning.com
Fotografies: Armando Romero

  • A44I3292
  • A44I3296
  • A44I3298
  • A44I3306
  • A44I3312
  • A44I3314

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte