• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Marina Civera aposta pel Blau Atlantis per al seu espolí

Marina Civera aposta pel Blau Atlantis per al seu espolí

Arriba el gran dia de Marina Civera i, amb ell, ix a la llum un dels secrets millor guardats del seu regnat.  

Passades les huit de la vesprada, la Cort d'Honor de Marina Civera esperava a la jove a les portes del seu domicili per acompanyar-la en el dia de la seua Exaltació com a Fallera Major de València 2019. Molt emocionada, Marina ha sigut rebuda entre aplaudiments de la seua Cort i de totes les persones allí presents, que han pogut conéixer, en primícia, el color del seu espolí teixit per Vives i Marí: Blau Atlantis. 

Posteriorment, Marina s'ha dirigit a l'Ajuntament de València on, Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, i Rosángeles Valls, la seua mantenedora, l'esperaven per partir cap al Palau de la Música en un Rolls Royce Phantom III de l'any 1937. No obstant això, han sigut les dotze dones de la seua Cort d'Honor les que han arribat abans, per parelles, també en cotxes d'època. 

Els vehicles han estat conduïts per membres de l'associació de cotxes de l'Antigor. Els models escollits per transportar a les components de la Cort d'Honor de Marina han sigut un Ford A. Sedan de color verd ennegrit (1930); un Citroën 11B, de color blau marí-daurat (1954); un Chevrolet Universal, de color granat (1930); un Studebaker President, de color blau marí (1927); un Pontiac Limousine, de color blanc (1933) i un Ford Model 48 V8, de color beix(1935). 

Totes elles, juntament amb els assistents a l'exaltació, han esperat Marina Civera, que ha entrat al Palau per un corredor format per la seua Cort, mentre que els tabaleters i dolçainers interpretaven una peça musical en el seu honor. 

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Quant a les seues característiques tècniques, l'espolí de Marina s'ha teixit manualment amb 6.210 fils d'ordit, 36 colors de trama, 3 metalls, 12 metres i un ample de 54 centímetres. A més, per a la confecció del vestit s'han emprat unes 650 hores, aproximadament.

L'indumentarista Eduardo Cervera ha sigut l'encarregat de la confecció del vestit que Marina llueix amb tota la seua esplendor en tan esperada nit. En l'elecció del colorit tant del fons, com dels seus motius florals, a part de l'equip de disseny de Vives i Marí, s'ha comptat amb el gust personal de Marina Civera.

El color del fons “Blau Atlantis”, és una tonalitat de blava fosc que deu el seu nom precisament a les profunditats de l'oceà. Com a metall principal s'ha emprat l'or voltejat crema que juntament amb la combinació de colors suaus i empolsats que s'han aplicat per als seus diferents rams aconsegueixen una tela amb molta personalitat, lluminosa i elegant al mateix temps.

A més, entrant detalladament en els complements de la indumentària, Filles de Carmen Esteve han fabricat un davantal i un mocador brodats en cadeneta artesanal. Este joc ha sigut realitzat en teixit de tul de cotó amb fil de metall daurat. S'han emprat més de 10.000 lluentons combinant dues mesures que han sigut col·locades de forma totalment artesanal. Quant al dibuix, destaca la combinació dels dibuixos florals amb les línies geomètriques. Es tracta d'un dibuix creat en exclusiva per a Marina, en el disseny del qual ha pogut participar.

Per la seua part, els adreços són obra d'Art Antic, les pintes de Castelló i Castelló, les calces d'Elvira Bella, les sabates de Criselen, la sinagua i el cancan de Margarita Vercher, la posticeria de Realç, les puntes de Santos Tèxtil i el mocaor d'abric de Mar de Seda.

Sens dubte, un gran esforç conjunt de tots els artesans que han treballat sense descans perquè Marina lluïsca radiant el dia de la seua Exaltació.

Fotografies: Armando Romero. 

  • A44I6726
  • A44I6741
  • A44I6745
  • A44I6750
  • A44I6753
  • A44I6757
  • A44I6763

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte