• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Comencen les activitats de "L'Indult del Foc 2019"

Un programa cultural complementari a l'Exposició del Ninot, organitzat des del Museu Faller de València amb la col·laboració de JCF

Per quart any consecutiu arriba L’Indult del Foc, que reunix el conjunt d’activitats culturals complementàries de l’Exposició del Ninot, organitzades des del Museu Faller de València, amb la col·laboració de la Junta Central Fallera. Activitats que volen ajudar a difondre el ric patrimoni cultural de les Falles en les seues diverses vessants. Una de les activitats destacades és el cicle de cinema «Falles de Cel·luloide», que enguany porta el lemaEls nous imaginaris de les Falles, que tractarà l’aportació del cine a l’obertura de la festa fallera a nous espais i imaginaris de creativitat i innovació.

 FALLES DE CEL·LULOIDE

 Els nous imaginaris de les Falles

 Dilluns18 febrer. Inauguració, amb els directors i guionistes dels films. Lloc: Auditori Santiago Grisolía (18.00 hores): I’m burning (2018), d’Andreu Signes, 53 minuts, i Freak freak show. Història d’una falla (2009), de Pascual Ibáñez, 68 minuts.

*A partir del 19 de febrer les dos pel·lícules es projectaran tots els dies entre les 18.00 i 20.00 hores en el recinte de l’Exposició del Ninot, junt a la zona de la botiga.

 VISITES GUIADES 

Dimarts 19 febrer. 18.00 hores. Visita guiada pels ninots amb representacions de la infantesa de l’Exposició del Ninot Infantil, a càrrec de Judith Martínez Mayor i Adrián García Payá (tècnics del Museu Faller de València). Lloc: Exposició del Ninot. 

Dijous 21 febrer. 18.00 hores. Visita guiada per l’exposició En peu de festa. Cartells de falles del Museu Faller de València, a càrrec d’Iván Esbrí (comissari de l’exposició). Lloc: Museu Faller de València. 

Dijous 28 febrer. 18.00 hores. Visita guiada pels ninots de caricatura de l’Exposició del Ninot, a càrrec d’Enric Cuenca (gestor cultural de la Regidoria de Cultura Festiva. Lloc: Exposició del Ninot. 

Dimarts 5 març. 18.00 hores. Visita guiada pels ninots de retrat de l’Exposició del Ninot, a càrrec d’Adrián García Payá (tècnic del Museu Faller de València). Lloc: Exposició del Ninot. 

Dijous 7 març. 18.00 hores.Visita guiada pels ninots de representacions femenines de l’Exposició del Ninot, a càrrec de Judith Martínez Mayor (tècnica del Museu Faller de València). Lloc: Exposició del Ninot.

Amb totes estes activitats culturals el Museu Faller de València, pertanyent a la Regidoria de Cultura Festiva, busca projectar el seu treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller en un entorn tant rellevant com l’Exposició del Ninot, origen de la col·lecció de ninots indultats del Museu. D’esta manera, el Museu Faller de València es reivindica com un actor clau en la dinamització i divulgació del patrimoni faller i la cultura de la falla, elements essencials de la Declaracióde les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte