• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Fallera Major i la seua Cort visiten les falles del centre penitenciari de Picassent

La Fallera Major i la seua Cort visiten les falles del centre penitenciari de Picassent

Esta tradicional trobada amb els interns es remunta a l'antiga presó Model de València

La presó valenciana de Picassent va comptar el dia 13 de març amb una visita molt especial. La Fallera Major de València, Marina Civera, i tota la seua Cort d'Honor, es va desplaçar fins al centre penitenciari per a contemplar les falles infantils i d'adults construïdes pels interns del taller de pintura de la Unitat de Preventius.

La visita de la Fallera Major de València al centre penitenciari és una tradició que es remunta a l'antiga presó Model i que es va recuperar fa quatre anys. Les màximes representants de les Falles 2019 van estar acompanyades durant tot el recorregut pel director del centre penitenciari, Jesús Sánchez-Gadeo; la subdirectora de Tractament del centre, Mercedes Climent; i el director de l'ONG Àmbit, Javier Vilalta, qui any rere any organitza esta trobada.

Vilalta assenyala que la visita "és molt important per a tots els presos" ja que durant molt de temps preparen amb il·lusió els monuments i els espectacles que presenten eixe dia. "Es tracta d'un acte de dignitat i justícia, ja que amb la visita d'una representant tan important com la Fallera Major de València, en plenes Falles, ells senten que no estan apartats de la societat", explica el també mantenidor de la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal.

Durant el recorregut les falleres van visitar amb molt de deteniment les sis falles que s'han plantat enguany en el centre penitenciari, dos infantils i quatre grans, per a després triar el Ninot Indultat 2019. A continuació, van gaudir tots junts d'un esmorzar faller amb bunyols i xocolate per a celebrar l'arribada de les Falles.

En aquesta jornada es van representar també diferents espectacles de música pop, rock i balls llatins que els interns havien preparat amb molta il·lusió. "És un dia d'alegria per a tots. Tindre a la Fallera Major entre ells, és un honor", assenyala Vilalta.

A més, com a mostra d'agraïment, la direcció del centre penitenciari de Picassent va obsequiar a la Fallera Major amb un Socarrat i un retrat fet a llapis, i a tota la Cort amb peces de ceràmica dissenyades pels presos del taller de Ceràmica.

Dies més tard la presó valenciana va celebrar també la seua particular Cremà 2019.

 

  • A44I6504
  • PortadaVisita
  • Visita-Picassent-1
  • Visita-Picassent-2
  • Visita-Picassent-3
  • Visita-Picassent-4
  • Visita-Picassent-5

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte