• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Séneca - Yecla guanya el Premi al Ninot de Més Tró

El ninot de l'Exposició de la falla aconsegueix el Premi "Lletrafaller" 2019

La vesprada del divendres 8 de Març, el saló d'actes de Junta Central Fallera va acollir la presentació de la publicació Lletrafaller en la seua edició número 12 així com el lliurament del premi "Lletrafaller" al Ninot de Més Tró 2019. 

"Lletrafaller" dels carrers és l'estima! es va presentar amenitzat per la música de tabal i dolçaina i acompanyat del lliurament de l'IX Premi que enguany ha anat a parar a la figura de l'Exposició del Ninot de la Falla Sèneca-Iecla. Valorant la gràcia i la intenció del ninot, que representa als artistes cansats dels "chafatallers" i, sobretot, de les visites inesperades que s'allarguen...

Aquest premi busca la promoció en el món faller de "la sàtira a tomba oberta, el sarcasme sense mirar pèl apuntant objectius inmediats i reconeixibles". Marina Civera Moreno, Fallera Major de València, va ser l'encarregada de fer lliurament del guardó a la comissió guanyadora.

A més del premi, es va presentar la revista que en aquesta edició porta moltes novetats. L'entrevista a la valenciana Bisila Bokoko, experta en negocis radicada a Nova York i exdirectora de l'Institut Valencià d'Exportació, obri els articles de la revista. La història de les Falles en Mexico, l'entrevista a PichiAvo, l'Himne i el ritual faller, la pilota valenciana o la «Falla No Ni Poc» de Bolbait són alguns dels textos que segueixen. El lector trobarà altres continguts com el tradicional “recorregut a banda” per les falles de totes les categories i una completa recopilació de les de la Secció Especial. No falten les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de València, la desfilada de ninots de l'Exposició...

Per primera vegada, l'artista faller i dissenyador gràfic Victor Valero és l'autor de la portada. Per al director de la publicació, el periodista Juli Amadeu Àrias, “comptar amb un artista i amic com Victor és un plaer, pel seu estil, per la seua trajectòria i per haver innovat en temps en els quals uns altres no ho feien".

La publicació fallera inclou també les il·lustracions del dissenyador de Caracas Luis Moreno, del valencià Mascarós, així com les de Toni Ugó. Tot, versat per Nelo Pinyol i Pereta Endolç.

Enguany, d'altra banda, al costat de la revista, s'adjunta el Llibret de l'altra Falla de l'Ajuntament, editat pel Casal Bernat i Baldoví.

Fotos: Armando Romero

  • A44I4043
  • A44I4056
  • A44I4063

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte