• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • De l'1 al 5 de Juliol l'Ajuntament acollirà la setmana del ninot indultat

De l'1 al 5 de Juliol l'Ajuntament acollirà la setmana del ninot indultat

Es mostraran els ninots indultats de les falles 2019 i els projectes de les falles municipals de 2020

Durant aquesta setmana el saló de cristall de la casa consistorial acollirà una exhibició organitzada per la regidoria de cultura festiva, amb la col·laboració del Museu Faller, protagonitzada pels ninots que es van salvar de les flames les falles passades.

D'una banda, estarà exposat “El retorn de la pesca”, grup de David Sánchez Longo que retrata a una família de pescadors de l'Albufera, tornant d’una jornada de pesca al final del dia. Aquest ninot pertany a la falla Exposició-Misser Mascó, de secció especial, que enguany tenia com a lema “Nasquí a la Mediterrània”.

D'altra banda, el ninot infantil és “La càpsula del temps”, una cúpula de vidre que alberga una bigarrada escena d'una parella d'ancians, al costat de dos xiquets i diferents joguets, A més, un d'ells vist la samarreta del València C.F. homenatjant el centenari del club. Pertany a la comissió Císcar-Borriana, de secció especial. Es tracta d'una obra de Bernardo Estela Parra, modelat per David Sánchez i dissenyat per Paco Camallonga.

Al costat d'estos ninots, vencedors de la votació popular que els va salvar del foc de la nit de Sant Josep, podrem observar panells explicatius sobre els propis ninots, l'Indult del Foc, les Falles i el Museu Faller. I a això se sumaran, per primera vegada, uns panells amb els projectes de les falles municipals de 2020.

Amb aquest esdeveniment, es posa en valor la centralitat de la falla, els artistes fallers i les comissions com a eix central de les festes del Cap-i-casal; i es destaca i reconeix el treball i la bellesa dels ninots indultats d'enguany.

Podeu aprofitar esta ocasió per a visitar els ninots abans que prenguen el seu lloc en el Museu Faller per a passar a la història de les falles, que serà el divendres 5 de juliol a les 18.30, en un acte oficial en el qual s'entregaren els ninots indultats de 2019, al costat del cartell oficial i el quadre de la Fallera Major de València 2019.

  • SetmanaNinotAjuntament 1
  • SetmanaNinotAjuntament 2
  • SetmanaNinotAjuntament 3

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte