• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • 17.500 corredors envaeixen els carrers de València en la Mitja Marató

17.500 corredors envaeixen els carrers de València en la Mitja Marató

La 29a edició de la Mitja Marató de València ha comptat amb un rècord d'inscrits 

Minuts abans de les nou del matí, la ciutat de València era un formiguer de gent. Un total de 17.500 corredors esperaven a l'eixida de la Mitja Marató de València, la que ja és una de les cites esportives ineludibles en la capital del Túria. Esta edició, la vint-i-novena, ha batut el rècord assistència i ha comptat amb la participació de 40 corredors que conviuen amb alguna discapacitat i amb 4.504 dones, 800 més que en l'edició anterior. L'organització va tancar les inscripcions quatre mesos abans de la prova a causa de l'èxit de convocatòria, i més de 3.300 persones s'han quedat en llista d'espera. 

Els primers en creuar la línia de meta han sigut els etíops Yomif Kejelcha, amb un temps de 59' 5", en la categoria masculina, i Senbere Teferi, en la categoria femenina, amb una marca de 1h 5' 32". L'holandesa Sifan Hassan, campiona del Mundial de Doha en 1.500 i 10.000, s'ha hagut de conformar amb la segona posició després d'una caiguda a l'inici de la prova. 

Chiki Pérez ha sigut el primer espanyol en creuar la línia de meta, amb un temps de 1h 19", mentre que Laura Méndez ha completat el recorregut en 1h 13' 44". 

En la Mitja Marató també ha participat el grup "Corre en Rosa", creat per l'oncòloga Lucía González i per l'entrenador Ramiro Matamoros, i que ajuda els pacients i els ex pacients de càncer a lluitar contra els efectes secundaris dels tractaments oncològics mitjançant el running. Així mateix, el quilòmetre 20 del recorregut ha estat ocupat pels membres de la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Neurorehabilitació (FUVANE), que enguany ha sigut l'entitat solidària de la Marató. 

En l'eixida de la Mitja Marató es trobava la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, que ha animat els participants a l'inici de la carrera. De cara a la trentena edició de la marató, l'organització ha anunciat que s'obriran 20.000 places, disponibles a partir del pròxim dilluns, 28 d'octubre. 

Fotografies: Armando Romero

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte