• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Les comissions de la Federació de Falles I+E presenten els seus projectes per a les Falles del 2020

Les comissions de la Federació de Falles I+E presenten els seus projectes per a les Falles del 2020

Els artistes van poder exposar les seues propostes, inspiracions i idees

18 novembre, 2019

El passat dissabte, al centre de la ciutat de València, les comissions integrants de la Federació de Falles I+E (Innovadores i experimentals) van presentar els seus projectes per a l'exercici 2020.

Any rere any, la Federació realitza aquesta particular iniciativa on s'integren no només els esbossos sinó diferents novetats per al públic assistent. Aquest any han volgut comptar amb la presència de Vicent Martínez, Premi Nacional de Disseny 1997, qui ha explicat la correlació entre disseny i falles aprofitant el ressò del nomenament de València com a capital mundial del disseny 2022. A l'acte també hi va assistir el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

A més, s'ha pogut descobrir la nova imatge de marca de la Federació de Falles I+E i gaudir de la narració per part del seu dissenyador, González Piris, de les referències emprades per al treball, trobant connexions amb les falles conceptuals d'Alfredo Ruiz, l'escola de disseny de la Bauhaus (aprofitant que enguany és el seu centenari) i el logo de PlayStation, referència directa del canvi de la tradició a la novetat.

Posteriorment, artistes com Ricard Balanzà, Anna Ruiz, Julia Navarro, Alejandro Martínez (Senyora Martínez), Vicente Julián Pastor o Raúl Martínez (Chucky) van presentar un total de 17 projectes entre grans i infantils, plantejant falles participatives, amb elements, tractament dels temes i materials innovadors i experimentals, fins i tot, algunes, amb un vessant social solidari. Els artistes, com els anys anteriors, van ser els protagonistes del dia. Com a novetat, van ser els encarregats de contar en dos minuts les seues propostes, inspiració, idees i motivar al públic en visitar-les a març.

Per a concloure l'acte, l'arquitecte Ricardo Ruiz va informar que, un any més, la tenda de moda Poppyns Life Store, que va acollir l'acte de presentació, editarà el Llibret recopilatori amb tots els projectes innovadors i experimentals del 2020.

  • Anna Ruiz
  • General Pblic 1
  • General Pblic 2
  • General Pblic 3
  • General Xarrada 2
  • General xarrada
  • Gonzalez Piris
  • Grupal Artistes i Fuset
  • Ricard Balanz
  • Senyora Martinez
  • Vicent Martinez
  • Vicente Julian
 

La Federació de Falles I+E està formada per les comissions El Mocador (Sagunt), Borrull Socors, Misser Rabassa – Poeta Maragall, Ripalda – Beneficència – San Ramon, Lepanto - Guillem de Castro, Plaça Jesús, Universitat Vella, Castielfabib – Marqués de Sant Joan, Alfara del Patriarca – Periodista Gil Sumbiela, Els Somnis i La Punta. Va ser formada com a grup de falles obert amb la idea de difondre i donar visibilitat als projectes fallers més diferents de l'any.

A continuació pots vore els projectes de les comissions per a les Falles del 2020:

  • Falla gran Micer Rabasa - Poeta Maragall

    Falla gran Micer Rabasa - Poeta Maragall

    ‘Paquito’ - Amparo Ordaz i Juan Ruiz
  • Falla infantil Ripalda - Beneficiència - Sant Ramón

    Falla infantil Ripalda - Beneficiència - Sant Ramón

    ‘Un lloc en la tribusfera’ – Julia Navarro
  • Falla gran El Mocador

    Falla gran El Mocador

    ‘Creació’ – Ricard Balanzá
  • Falla gran Borrull Socors

    Falla gran Borrull Socors

    ‘#jesuis100SIBLE’ – La comissió
  • Falla gran Jesús Morante Borrás - Caminot

    Falla gran Jesús Morante Borrás - Caminot

    ‘Fugaç’ – Ricard Balanzà
  • Falla gran Alfara del Patriarca – Periodista Gil Sumbiela

    Falla gran Alfara del Patriarca – Periodista Gil Sumbiela

    ‘Mira!!! Aire' – Vicente Vendrell
  • Falla infantil Ripalda - Beneficència - Sant Ramón

    Falla infantil Ripalda - Beneficència - Sant Ramón

    ‘Ningu’ – Raúl Martínez Ruiz
  • Falla gran Lepanto - Guillem De Castro

    Falla gran Lepanto - Guillem De Castro

    ‘Eufòria’ – Anna Ruiz
  • Falla gran Universitat Vella Plaça Del Patriarca

    Falla gran Universitat Vella Plaça Del Patriarca

    ‘Trencar el silenci’ – Vicente Julián Pastor
  • Falla infantil El Mocador

    Falla infantil El Mocador

    ‘D’infantesa’ – Ricard Balanzá
  • Falla infantil Jesús Morante Borrás - Caminot

    Falla infantil Jesús Morante Borrás - Caminot

    ‘Trampalull’ – Ricard Balanzà
  • Falla gran Els Somnis

    Falla gran Els Somnis

    'Casa-casal’ – Aureli Doménech i Vicente Vendrell
  • Falla infantil Castielfabib - Marqués De Sant Joan

    Falla infantil Castielfabib - Marqués De Sant Joan

    ‘Creïlla tu! – Reyes Pe
  • Falla Infantil Borrull Socors

    Falla Infantil Borrull Socors

    ‘#jesuis100SIBLE #Con100im' – La comissió
  • Falla gran Castielfabib - Marqués De Sant Joan

    Falla gran Castielfabib - Marqués De Sant Joan

    ‘Prime Time’ – Senyora Martínez
  • Falla gran Plaça Jesús

    Falla gran Plaça Jesús

    ‘Liberum Libri’ – JJ García
  • Falla infantil Alfara Del Patriarca - Periodista Gil Sumbiela

    Falla infantil Alfara Del Patriarca - Periodista Gil Sumbiela

    ‘Naturaleza simétrica’ – Vicente Vendrell

Falla El Mocador (Sagunt)
Gran: ‘Creació’ – Ricard Balanzá
Infantil: ‘D’infantesa’ – Ricard Balanzá
Ambdues falles mantenen un diàleg fluid, tant conceptual com formal, plàstic, i creen una unitat, compaginada amb la singularitat de cadascuna. Desenvolupant de manera paral·lela un col·loqui entre infants i artistes, entre la creació humana i les Belles Arts.

Falla Borrull Socors
Gran: ‘#jesuis100SIBLE’ – La comissió - Hi ha un món o hi ha tres? A l’univers dels humans, on l’economia i els egos ho inunden tot, tenim ciutadans de primera o de tercera. Un primer món i un tercer món. Fronts actituds egoistes, front la falta de sensibilitat, no ens queda altra que plantar una falla per criticar-nos, per conscienciar- nos, per fer-nos pensar...
Infanti:l ‘#jesuis100SIBLE #Con100im” – La comissió – Vivim en una societat que defensa la igualtat però realment és així? Els xiquets i xiquetes han de plantar-se a les desigualtats i conéixer i desenvolupar escenaris on tots siguem iguals, sense fixar- se en el color de la pell, procedència o classe social.

Falla Micer Rabassa – Poeta Maragall
Gran: ‘Paquito’ - Amparo Ordaz i Juan Ruiz - Compta la història de Paquito, un xiquet de la comissió que va nàixer amb Atròfia Muscular Espinal (ESTIME). Una malaltia neuromuscular estranya d'origen genètic que afecta a la part del sistema nerviós que controla el moviment muscular voluntari. Una història de lluita per poder fer una vida normal sense barreres de cap tipus, per una total inclusió i per una cura.

Falla Ripalda – Beneficència – San Ramón
Gran: ‘Ningu’ – Raúl Martínez Ruiz - Personatge que retrata el camí de la vida, des del naixement al seu comiat. Passant per totes aquestes fases com una ombra d'aquesta vida que tots imaginem tenir, però que no és mai l'absoluta realitat. Impersonal i asexual, Ningu ens convida a reflexionar en el seu camí vital.
Infantil: ‘Un lloc en la tribusfera’ – Julia Navarro - Com un lloc en el paradís vol fer notar que per primera vegada en la història de la humanitat els xiquets i les xiquetes tenen accés al discurs públic i amb la seua veu tracten de fer veure als majors que aquest progrés egoista basat en la competitivitat està destruint la vida en el planeta

Falla Lepanto - Guillem de Castro
Gran: ‘Eufòria’ – Anna Ruiz - Sona la música a dures penes pots comunicar-te... Somrius, somriuen. Salts, braços alçats, crits en augment. El teu cos segueix el ritme, els cossos es freguen, moviments compassats... Eufòria
Infantil: ‘El que no es veu’ – David San Ruperto – Falla on es representa tot allò que la ment d'un xiquet no veu, però que és necessari per ell com l'amor, l'amistat, la igualtat...els seus propis sentiments.

Falla Plaça Jesús
Gran: ‘Liberum Libri’ – JJ García – Aquesta és una crida contra la bèstia de la incultura, el totalitarisme i la ignorància. Així proposen acostar la cultura que moltes vegades ha segut furtada. Els llibres que no siguen rescatats del foc seran donats a l’ONG Aida Books&More València.

Falla Universitat Vella – Plaça del Patriarca
Gran: ‘Trencar el silenci’ – Vicente Julián Pastor - Cada dia estem més conscienciats en les energies verdes o renovables, però no estem pensant en el major perill del segle XXI, el “plàstic”.

Falla Castielfabib – Marqués de Sant Joan
Gran: ‘Prime Time’ – Senyora Martínez - Reflexiona entorn de la realitat econòmica de les falles, al comerç i l'intercanvi de capital públic i privat per a fer-les possibles.
Infantil: ‘Creïlla tu! – Reyes Pe - Es tracta d'una peça interactiva que, a través del joc dels més menuts, pretén ensenyar que la bellesa és una cosa canviant, heterogènia i lliure.

Falla Alfara del Patriarca – Periodista Gil Sumbiela
Gran: ‘Mira!!! Aire – Vicente Vendrell - Cada dia estem més conscienciats en les energies verdes o renovables, però no estem pensant en el major perill del segle XXI, el “plàstic”.
Infantil: ‘Naturaleza simétrica’ – Vicente Vendrell – Mitjançant la escalera de la vida es vol potenciar que les xiquetes i xiquets desenvolupen el treball en grup, que és el que realment ens fa grans.

Falla Els Somnis
'Casa-casal’ – Aureli Doménech i Vicente Vendrell - La Casa-casal, obri les seues portes a tota la ciutadania, un casal on tots som benvinguts, una casa on els seus murs conformen un espai d’integració total entre les persones que van conformant el seu contingut

Falla Jesús Morante Borrás – Caminot (La Punta)
Gran: ‘Fugaç’ – Ricard Balanzà - És un joc d’il·lusions, necessàries en temps convulsos, per evidenciar les mancaces que –reprimides- escridassen com una remor llunyana.
Infantil: ‘Trampalull’ – Ricard Balanzà – Ens convida a vore més enllà. Allò que roman amagat. Ocult als nostres ulls.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte