• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Les Falles amb la Marató València - Trinidad Alfonso EDP

Les Falles amb la Marató València - Trinidad Alfonso EDP

Impressionant l'èxit de la 39 edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP que, a més de batre rècords, va col·locar València com a la sexta prova més ràpida del món en esta distància. Tot baix l'atenta mirada de la Fallera Major de València Consuelo Llobell.

El món de les falles va estar molt present durant tota la setmana en els actes al voltant de la Marató València Trinidad Alfonso EDP. Ja el passat dijous, la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, va acudir a la posada de llarg de la prova. Es presentava oficialment esta 39 edició amb rècord d'inscrits i amb una llarga llista d'espera que vaticina que, en el pròxim aniversari, els dorsals s'esgotaran en un obrir i tancar d'ulls.

De fet, el president de la SD Correcaminos, Paco Borao, no va dubtar en afirmar que és tot "un repte organitzatiu i logístic, ja que és la marató més gran en la ciutat més xicoteta". La quarta Marató d'Europa per darrere de capitals com ara Londres, Berlín o París.

Dins de la importància que la prova té per a la ciutat, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, va destacar la creació de la Plaça de la Marató, "un clar exemple de com esta ciutat s'ha vinculat amb este esdeveniment esportiu, el segon més important per a València després de les Falles".

Per això qui millor que les màximes representants de les Falles per donar suport a la Marató València Trinidad Alfonso EDP. Els dos màxims esdeveniments de la Capital del Túria units per donar la benvinguda als corredors internacionals de la prova.

Dissabte, l'auditori Santiago Grisolía de la Ciutat de les Arts i de les Ciències acollia la rebuda de més d'un centenar de corredors de tot el món, ambaixadors de la seua terra. Una cita que no van voler perdre's les Falleres Majors de València, Carla i Consuelo, i les seues Corts d'Honor.

En eixe acte, Consuelo Llobell va dirigir-se a tots els presents en un discurs en anglès per elogiar la cultura de l'esforç i el treball que organitzadors, voluntaris, corredors i patrocinadors fan per convertir la prova en la millor de tota Espanya.

 A44I8448

Consuelo va desitjar "que continuaren col·locant el nom de València en el més alt" i va aprofitar també per convidar-los a les pròximes Falles.

L'estampa era extraordinària, plena de colorit i de banderes just en el dia que les Falles celebraven el tercer aniversari de la seua declaració com a Patrimoni Immaterial del Humanitat.

A44I8466

Després de l'acte i de la foto de família a l'auditori, tots es van desplaçar fins la línia de meta. Allí van deixar altra imatge espectacular junt al punt que tots els corredors de la prova somnien en creuar.

A44I8476

I no sols això, les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor també visitaren la falla que l'artista Manolo Rubio havia realitzat per a l'ocasió.

A44I8514

La Marató València Trinidad Alfonso EDP va comptar diumenge amb un gran punt d'animació de junta Central Fallera i amb altres 31 comissions que estaven animant per tot el recorregut.

De nou, Consuelo Llobell, Fallera Major de València, va ser espectadora de luxe de la prova que va aconseguir enguany un nou rècord. Kinde Atanaw Alayew va parar el crono en 2 hores 3 minuts i 51 segons, aconseguint una nova marca i situant la Marató de València Trinidad Alfonso EDP com la sexta marató més ràpida del món. En categoria femenina, Roza Dereje també va retallar el temps i va deixar el nou rècord en 2hores 18 minuts i 30 segons.

Però a més, la prova va viure altre rècord, el del millor temps d'un europeu en una marató i que des d'ara ostenta el corredor turc Kaan Kigen Özbilen amb un temps de 2 hores 4minuts i 16 segons.

  • A44I9076
  • A44I9080
  • A44I9082
  • A44I9090
  • A44I9096
  • A44I9107
  • A44I9110
  • A44I9112
  • A44I9147
  • A44I9209
  • A44I9212
  • A44I9218

En categoria nacional es van aconseguir quatre mínimes per als Jocs Olímpics de Tòquio amb Camilo Santiago i Elena Loyo com els primers espanyols en creuar la línia de meta.

Això sí, si hi ha un rècord en el que guanyen tots eixe és el nombre final de finishers, més de 21.600 valents i valentes van aconseguir acabar la prova.

Ara el repte és superar eixa xifra en el 40 aniversari que tindrà lloc el 6 de desembre de 2020 i on es posaran a la venda 30.000 dorsals i es buscarà eixa etiqueta de platí de la IAAF.

Junt a la Fallera Major de València van estar presents el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat del Conseller d'Esports Vicent Marzà, l'Alcalde de la ciutat, Joan Ribó, la Regidora d'Esports, Pilar Bernabé i altres membres de la corporació municipal com ara Sandra Gómez, Aarón Cano i Elisa Valía. Tampoc s'ho van perdre el President de les Corts Valencianes, Enric Morera i el Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte