• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Delegació d’Arxiu i Documentació de JCF rep tres donacions d'antiga documentació fallera

La Delegació d’Arxiu i Documentació de JCF rep tres donacions d'antiga documentació fallera

Informa la Delegació d’Arxiu i Documentació de la Junta Central Fallera

La Delegació d’Arxiu i Documentació de la Junta Central Fallera ha rebut en els últims mesos de l’any 2019, tres donacions de documentació fallera antiga de mans particulars que han volgut depositar una part de la història en la nostra delegació.

Per una banda, els fills d’Arturo Berenguer Marí, qui va ser el delegat d’Arxiu en l’etapa del president de la Junta Central Fallera Alfonso Grau (2001-2004) i ens deixà el 26 de desembre de 2018. La donació es va fer a principis de setembre, i està integrada per més de 1000 exemplars de llibrets de falla des dels anys 50s del segle passat, tant de comissions actuals com desaparegudes. A més de revistes falleres antigues i números extraordinaris de Falles editats pels diaris valencians des dels anys 90 endavant.

També, als pocs dies, el company de la Junta Central Fallera i director de la revista Cendra, Manolo Sanchis, va fer donació d’una part de diverses revistes falleres de dècades anteriors.

Per últim, els germans José Vicente i Toni Marco —Toni és delegat de sector i membre de la JCF—, ens feren arribar revistes falleres, i sobre tot una gran quantitat de llibrets de diverses dècades i comissions falleres.

Estes donacions es sumen a les que anys enrere han realitzat la família del també Delegat d’Arxiu Javier Sala, l’ex Secretari General Donís Martín, o les filles d’algunes Falleres Majors de València. Tot document o peça històrica téel seu valor sentimental pera nostra festa, i en l’Arxiu-Biblioteca de la Junta Central Fallera està sempre disponible pera la seu consulta.

Des de la delegació, volem agrair les donacions de documentació, perquè ajuda a completar les diverses col•leccions documentals que l’Arxiu i Biblioteca de la Junta Central Fallera guarda. Tant per a la necessària tasca administrativa que a diari es fa en esta casa, com per a les comissions falleres o particulars que la necessiten per a les seues investigacions.

Estem sempre oberts a qualsevol donació de documentació antiga pel bé de nostra festa.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte