• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Les Falles estaran dotades d'un major nombre de desfibril·ladors per a sensibilitzar sobre la ràpida actuació en cas d'aturada cardíaca

Les Falles estaran dotades d'un major nombre de desfibril·ladors per a sensibilitzar sobre la ràpida actuació en cas d'aturada cardíaca

Fruit de l'acord entre la Junta Central Fallera i l'empresa B+SAFE

Les comissions falleres estaran dotades d'un major nombre de desfibril·ladors amb l'objectiu de cardioprotegir i sensibilitzar sobre la ràpida actuació en cas d'aturada cardíaca durant les festes de les Falles gràcies a un acord entre la Junta Central Fallera i l'empresa B+SAFE.

Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, en una roda de premsa juntament amb el delegat de l'empresa B+SAFE, Luis Aguilar, i el president de la Federació de Falles de secció Especial, Rafa Mengó.

Fuset ha assegurat en què aquest acord va "en la línia de treballar perquè les Falles siguen una festa cardioprotegida", ha remarcat que es tracta d'una iniciativa "positiva" i "de continuïtat" i ha animat a "fer els passos necessaris per a sensibilitzar a la festa durant tot l'any".

El president de la JCF ha destacat que la festa de les Falles i la Junta Central Fallera "no poden ser una excepció", per la qual cosa amb la signatura d'aquest acord "se sumen a una pràctica habitual d'altres festes i institucions".

S'entregaran un total de 9 desfibril•ladors a les nou comissions de les Falles de la secció Especial per la seua localització estratègica, així com un altre desfibril•lador a la Junta Central Fallera. A més, l'empresa impartirà tallers de ressuscitació cardiopulmonar (RCP) i ús dels equips abans de les festes perquè hi haja personal format i disposat actuar en cas d'emergència cardíaca. Passada la setmana fallera, la iniciativa s'obrirà a totes les comissions falleres.

Per la seua part, la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, ha assenyalat que l'acord entre la JCF i B+SAFE pel qual les comissions comptaran amb desfibril•ladors és un "reflex de la nostra societat" i un "exemple de la preparació i la implicació de les comissions de València" i s'ha mostrat "orgullosa de la iniciativa".

Al mateix temps, ha animat a les comissions de la ciutat a "formar part d'aquesta iniciativa" i "ensenyar als més joves la importància d'una actuació ràpida i eficaç".

Les Falles és l'esdeveniment més important i multitudinari de València i és per això que enguany s'ha volgut reforçar la presència de desfibril•ladors (amb 10 desfibril•ladors PHILIPS d'alta gamma i fàcils d'usar) com a suport al a operativa d'emergències ja existent altres anys.

Segons un estudi suec realitzat a més de 280.000 pacients amb infart, es va comprovar que existeix més risc en grans esdeveniments festius, on el més cridaner és que també es dona aquest risc els dies previs a les festes en horaris nocturns, on comencen a canviar els hàbits alimentosos, a consumir més alcohol, a trobar-se més excitats i cansats, canviant completament la rutina diària. A causa de tot això augmentarà aproximadament un 37% el risc cardiovascular respecte a un dia normal.

Els experts recomanen d'una banda, la prevenció amb la dotació d'un operatiu metge en els llocs amb gran aglomeració de gent durant les festes i la presència del major nombre possible de desfibril•ladors amb la fi de poder actuar amb celeritat en cas d'aturada cardíaca evitant morts innecessàries i, per un altre, evitar menjar i beure en excés amb un consum moderat d'alcohol. Evitar practicar esport intens després d'un menjar copiós i procurar dormir el necessari, ja que la falta de somni estressa el nostre organisme. I sobretot insisteixen a acudir a qualsevol lloc mèdic si davant algun símptoma o malestar que es relacione amb el cor.

B+SAFE com a empresa especialista en solucions tecnològiques de seguretat i salut que ha desenvolupat el “servei integral de Cardioprotecció DOC”, que permet a la població disposar d'un sistema de prevenció que ajuda a disminuir la taxa de defuncions causades per Mort Sobtada Cardíaca, a través de la ubicació de Desfibril•ladors DOC en espais públics i empreses privades, supervisats permanentment per una plataforma de gestió remota facilitant l'accés ràpid a la desfibril•lació i, per tant, proporcionant una altra oportunitat de vida a les víctimes de Mort Sobtada Cardíaca.

Fotografies: Armando Romero

 

  • Acord-JCF-BSAVE 1
  • Acord-JCF-BSAVE 2
  • Acord-JCF-BSAVE 3
  • Acord-JCF-BSAVE 4
  • Acord-JCF-BSAVE 5
  • Acord-JCF-BSAVE 6
  • Acord-JCF-BSAVE 7

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte