• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

"Procés creatiu", falla municipal gran de 2019

Esta proposta denota  una forta vinculació amb la cultura contemporània

A partir de figures de l'art clàssic grecoromà, el projecte pretén induir a la realització d'una reflexió sobre el valor artístic i el poder social que posseeixen les Falles, amb la finalitat de reivindicar el seu lloc, sense complexos, en la història de l'art. Esta proposta denota en els artistes Pichiavo una forta vinculació amb la cultura contemporània i una profunda admiració per l’univers faller.

Latorre y Sanz tornaran a plantar així en la Plaça de l’Ajuntament amb els artistes urbans després de l’experiència de l’any passat amb la col·laboració d’Okuda San Miguel, demostrant una voluntat de continuar avançant en la diversitat de l’art faller i d’establir col·laboracions entre les diferents manifestacions artístiques.

Com ja va ocórrer l’any passat, la falla estarà construïda fonamentalment a partir de fusta, no sols en l’interior sinó també en allò referent al volum artístic exterior, on també es faran servir altres materials com el cartó pedra. La gran escala de les figures mitològiques dissenyades facilita la utilització de la fusta com a material natural, tant en forma de llistons, varetes o contraxapats, que influiran en l’obtenció d’una combustió neta en la cremà. La falla, a més, podrà ser contemplada en la seua totalitat gràcies a la seua disposició i a un mecanisme que procurarà el moviment en les escenes de les seues bases.

Fotografies: Josep Vicent Zaragoza

  • WhatsApp-Image-2018-05-26-at-13.51.15
  • WhatsApp-Image-2018-05-26-at-14.45.13

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte