• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Ceballos i Sanabria: de la il·lustració i les belles arts a les falles

Coneix millor els artistes de la falla municipal infantil 2021

Ja coneixem que Ceballos i Sanabria seran els artistes de la falla municipal infantil 2021. Però volem aprofundir en les seues trajectòries i conéixer-los millor.

Ceballos & Sanabria conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la seua creació artística al món de les falles infantils, la il·lustració, l'escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural.

José Luis Ceballos García (València) és llicenciat en Belles Arts i té un màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals, en sengles casos per la UPV; Francisco Sanabria Casado (València) és llicenciat en Història de l’Art per la UV i en Belles Arts per la UPV i va cursar el mateix màster que Ceballos. En 2014 van ser finalistes als I Premis “Talent Jove de la Comunitat Valenciana”, en la modalitat de cultura, atorgats pel diari Levante-EMV.

Porten 16 anys fent falles i al llarg de la seua trajectòria han plantat un total de 46 falles infantils. Van decidir ser artistes fallers perquè és una professió que sempre els ha agradat. De fet, l’últim any que estaven estudiant Belles Arts van preparar els seus primers esbossos.

Entre els seus referents, destaquen Pepe Puche i Joan Blanch.

Les seues falles es caracteritzen per ser molt didàctiques, positives, divertides i, sobretot, perquè reflecteixen un gran somriure que transmeten a tot el públic.

El taller de Ceballos i Sanabria es troba al tradicional barri de Sant Isidre de València.

La de 2021 serà la seua onzena falla municipal infantil, després d’haver plantat ininterrompudament en la plaça de l’Ajuntament des de 2008 fins 2016.

Al llarg de la seua trajectòria artística han plantat en nombroses comissions com Blanqueries, Menéndez Pelayo - Avda. Catalunya, Palleter - Erudit Orellana, Comte Salvatierra - Cirilo Amorós, Ribera - Convent Santa Clara, Camí Nou de Picanya - Nicolau Primitiu, Plaça del Pilar, Ceramista Ros - J.M. Mortes Lerma, totes elles a València, i Sant Antoni a Paiporta entre altres.

Són autors de nombrosos treballs d'il·lustració per a llibrets i revistes, destacant entre ells la portada de l'edició 2019 de la revista El Turista Fallero. Altres creacions que duen la signatura d'aquest col·lectiu artístic es poden trobar en l'àmbit de la imatgeria religiosa, gegants i cabuts, carrosses per a la batalla de flors i per part de Sanabria en solitari llibres de contes.

Han decidit presentar de nou la candidatura per a realitzar la pròxima falla municipal infantil per la il·lusió de no haver pogut plantar enguany i perquè tenen molta esperança pel suport dels seus companys. Segons confessen, quan van renovar la immensa majoria d'artistes amb les comissions, es van veure en l'obligació d'intentar renovar ells també. «El mercat està ja tancat i de no ser així segurament no podríem mantindre el taller», asseguren. A més, es mostren segurs de que el seu projecte «agradarà a tot el món».

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte